Main Content

Bonusové cviky na záver silového tréningu

pondelok, 4. apríl 2016 11:12 | Autor: Gabriel Štefaňák

Bonusové cviky na záver silového tréningu
Bonusové cviky na záver silového tréningu | zdroj: pixabay.com

Dnešným článkom sa dostávame na koniec úvodného seriálu k silovému tréningu. Pevne veríme, že sa v problematike orientujete o niečo lepšie, ako pár týždňov dozadu.

Pokiaľ chcete, aby sme sa niektorej téme venovali v budúcich článkoch, nechajte nám koment pod jedným z našich článkov.

Pred tým, ako načneme ďalšie zaujímavé témy, máme pre vás tri bonusové cviky, ktorými môžete obohatiť váš tréningový program:

Tlak nad hlavu s kettlebellom

V tomto prípade sa nejedná iba o obyčajný cvik na ramená. Pri tomto cviku sa, špeciálne, ak ide o jednoručný tlak, zapája celé telesné jadro a spevňuje vrchnú časť tela. Navyše ohromne budujete ramenné svaly.

Aký je teda rozdiel medzi tlakom s činkou a kettlebellmi? Ide najmä o úchop a spôsob, akým kettlebell vytlačíte hore. Kettlebelll vám totiž v excentrickej fáze dovoľuje rotovať rameno, čím výrazne spríjemní pohyb pre vaše kĺby. Doslova ich vyživuje rotovaným pohybom s váhou.
 

 
Nadhod


Tento vzpieračský pohyb rozvíja nielen silu, ale aj výbušnosť celého tela. Navyše je jednoduchší na prevedenie ako nadhod s olympijskou činkou, opäť najmä vďaka úchopu kettlebellu. Cvik sa môže vykonávať ako nadhod kettlebellu k hrudi, alebo prípadne zapojiť celý rozsah pohybu a následne z oblasti hrude kettlebell vytlačiť nad hlavu. A teda dokončiť tak celý nadhod.



Trh

Ďalšia vzpieračská vsuvka do silového tréningu. Výhodou týchto cvikov je fakt, že zapájajú veľké množstvo svalov a šliach. Ako výsledok zefektívnia pálenie kalórií a naberanie svalovej hmoty. Zároveň rozvíjajú rýchle svalové vlákna a výbušnosť spolu so silou.



Týmto uzatvárame sériu o kettlebelloch a dočasne sa lúčime so silovým tréningom. Postupne sa však vrátime späť s novými cvikmi a návodmi, ako nabrať silu a svalovú hmotu. V ďalších článkoch sa postupne dostaneme k intervalovému tréningu, behu a regenerácii. Určite sa máte na čo tešiť.
 

Odporúčame ďalšie naše články o cvičení:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uvedené v článku nie sú náhradou odporúčaní a rád špecializovaného doktora. Upozorňujeme, že text má len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré by pri jeho využití mohli nastať. Pred aplikovaním odporúčame konzultáciu s trénerom/odborníkom alebo lekárom.