Main Content

Jeho názor je jasný: Bude Samuel Buček súčasťou Slovenska na MS 2024?

piatok, 26. apríl 2024 09:36 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Samuel Buček
Samuel Buček | zdroj: TASR

Samuel Buček sa stal najužitočnejším hráčom play-off slovenskej Extraligy. Mal by takýto hráč dostať priestor v národnom drese na MS 2024 v Česku?

Samotný útočník Nitry v rozhovore pre JOJ Šport uviedol, že situáciu vníma jasne: „Ja som vždy ochotný. Ak ma pozvú, budem sa tešiť a nechám tam maximum. Momentálne neviem ako to je. Uvidím o pár dní, či dostanem pozvánku alebo nie. Nie je to však v mojej kompetencii. Ak ju dostanem, určite tam pôjdem a budem sa snažiť tam nechať úplne všetko," reprodukoval jeho slová pre TV JOJ portál Hetrik.

Situácia Samuela Bučeka v národnom tíme je problematická, pretože pred návratom do Nitry pôsobil v ruskej KHL. Problém by to byť ale nemal, pretože aj SZĽH v oficiálnom vyhlásení uviedol, že pôsobenie slovenských hokejistov v ruskej lige nie je problémom ich reprezentačnej účasti, avšak všetci naši reprezentanti z KHL zhodou okolností podľa SZĽH z rôznych dôvodov na MS 2024 do Českej republiky nemôžu prísť. 

Od návratu na Slovensko už Buček nominovaný bol, ale napokon zraz po pár dňoch opustil pre zdravotné problémy. Každopádne, čo sa čisto hokejového pohľadu týka, tak ide zrejme o najlepšieho slovenského hokejistu v našej Extralige. A to samo o sebe možnú tému pozvánky rieši. Alebo nie?