Main Content

Absolútna dominancia: Slovensko vyhralo domáci turnaj so skóre 12:0! Toto povedali Ramsay, Hrivík či Hlavaj

piatok, 15. december 2023 22:37 | Autor: TASR

Slovensko
Slovensko | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti suverénnym spôsobom obhájili prvenstvo na Vianočnom Kaufland Cupe po dvoch triumfoch. V oboch zápasoch udržali čisté konto a dosiahli skóre 12:0 aj vďaka výkonom brankárov Stanislav Škorvánka a hlavne Samuela Hlavaja. Kapitán Marek Hrivík nadviazal na formu a s tromi gólmi bol najlepším strelcom tímu.

"Mali sme tu opäť dosť mladých chalanov a chceli sme hrať našu hru. Teší ma, že sa to podarilo. Vždy prídeme na tento turnaj dobre naladení, hráme doma a chceme aj divákom spríjemniť Vianoce. Pre mňa je to vždy dobrý pocit hrať v Bratislave," uviedol Hrivík. Tridsaťdvaročný skúsený útočník odohral v tejto sezóne vo švédskej lige za Leksand 22 zápasov a získal 16 bodov (9+7). Potešil ho jeho výkon aj na decembrovom turnaji: "Mal som okolo seba dobrých spoluhráčov, vytvárali mi šance a na mne bolo ich už len premeniť. Je dobré, že máme na čom stavať. Ak sa aj niekto zraní, dokážu nás nahradiť iní hráči."

Proti Lotyšsku sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo Samuel Hlavaj. Brankár Plzne zlikvidoval 24 striel súpera a v tretej časti sa vyznamenal dôležitým zákrokom pri šanci Rihardsa Bukartsa: "Bola to záchranná brzda, prekvapil ma zakončením a už som sa tam len hodil a trafilo ma to do ruky. Prvá nula v sezóne a verím, že na to nadviažem aj v klube. Minulý rok som tiež neinkasoval." Hostia boli okrem tejto príležitosti ešte viackrát blízko k strelenému gólu. Oskars Batna v prvej tretine trafil počas presilovej hry žŕdku a rovnaká situácia sa zopakovala aj v prvej minúte druhej časti, keď Bukartsovo zakončenie skončilo opäť na žŕdke.

"Chyby sa stávajú, ale som tam od toho, aby som chytal. Užil som si zápas a aj preto, že to bolo v Bratislave. Oba tímy hrali dobre, no my sme ubránili výsledok. Je to dobrý turnaj a diváci si to prídu užiť," skonštatoval Hlavaj.

Výkon 22-ročného brankára pochválil aj tréner Craig Ramsay: "Je veľký v bráne, rýchly a cítil sa dobre. Odchytal skvelý duel, predviedol niekoľko dôležitých zákrokov a pomohol tímu." Slovenských brankárov vyzdvihol aj Hrivík: "Je skvelé vedieť, že máme v bránke opory. Obaja chytali veľmi dobre a podržali nás v dueloch." V oboch dueloch sa presadil útočník Viliam Čacho, ktorý v lete prestúpil z Trenčína do Třinca. "V reprezentácii hráme úplne iný systém a prišiel som si zahrať útočnejší hokej a myslím si, že to vyšlo. Určite to bol kvalitnejší duel, ako v stredu. Tréner bol hrdý na výkony, ktoré sme predviedli a pochválil nás."