Main Content

Kanoistika: Vo Wellande štartujú MSJ a do 23 rokov, slovenským želiezkom K4

utorok, 30. júl 2013 11:05 | Autor: TASR

Welland 30. júla (TASR) - V kanadskom Wellande vo štvrtok úvodnými rozjazdami odštartujú MS juniorov a do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike. Najväčším slovenským želiezkom bude štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík a Viktor Demin, ktorý získal na ME v Poznani suverénne zlato v "kráľovskej" olympijskej disciplíne na 1000 m.

Podobný úspech by chcela káštvorka zopakovať aj na MS. "Túžime po zlate, no je nám jasné, že vôbec nič nie je dopredu isté a bude to ťažký boj. Vždy môže niekto prekvapiť, ale rátame s tým, že do súboja o medaily sa zapoja lode Nemecka, Maďarska, ktoré možno postavia silnejšie posádky ako na ME. Rovnako Rusko, Španielsko či Bielorusko budú silní. Múdrejší budeme po rozjazdách keď zistíme, kto v akej zostave pricestoval," povedal Jakubík pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky www.canoe.sk.

Háčik slovenskej K4 Marek Krajčovič na margo prípravy uviedol. "Po ME sme začali znova s najazďovaním kilometrov, postupne sa úseky skracovali, boli sme týždeň v Račiciach, tri dni v Komárne a posledný týždeň sme sa pripravovali v domácich podmienkach. Jazdili sme prevažne na singloch, v štvorkajaku pomenej, ale na to bude dosť času v Kanade, lebo sme odcestovali s dosť veľkým časovým predstihom pred začiatkom šampionátu. Nepociťujeme žiaden zvýšený tlak, naopak, mám pocit že atmosféra je pokojnejšia ako pred ME. Teraz už vieme proti akým súperom bojujeme, čo zhruba môžeme od nich čakať. Verím, že podáme dobrý výkon.". Slovenská výprava je už v dejisku podujatia a okrem tréningov stihla absolvovať aj výlet k Niagarským vodopádom.