Main Content

Analýzy 4. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program

sobota, 11. september 2010 14:28 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 4. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program
Analýzy 4. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Naše víkendové analýzy pre tipujúcich uzatvárame anglickou Premier League, ktorá pokračuje štvrtým kolom. Tento víkend očakávame množstvo remíz. Budeme radi, keď svoj názor vyjadrite v diskusií pod článkom.


Sobota


Everton vs Manchester United

Wayne Rooney bude čeliť v Goodison Parku klubu, v ktorom vyrástol a dostal sa do veľkého futbalu. Bude to však pre neho zároveň skúškou psychiky, pretože v poslednom čase sa mu herne, ani strelecky nedarilo. V drese Albiónu konečne prelomil streleckú smolu, keď skóroval do siete Švajčiarov na ich pôde a prispel tak k víťazstvu Anglicka 3:1. Toffees mali slabý štart do sezóny a potrebujú impulz, ktorý ich nakopne k lepším výsledkom. Výkop zápasu v čase obeda by mohol byť pre nich proti zverencom Sira Alexa Fergusona výhodou. Fanúšikovia Evertonu dúfajú. že sa ich miláčikom podarí zlepšiť vzájomnú bilanciu s United na vlastnom trávniku. Veď z 18 ostatných vzájomných stretnutí v Goodison Parku sa domáci Toffees z víťazstva tešili len trikrát. Jedno z týchto víťazstiev zaznamenali v uplynulej sezóne, keď zvíťazili 3:1. Červení diabli vstúpili do sezóny dvoma víťazstvami v pomere 3:0 na Old Traford, najprv si poradili s Newcastlom a potom aj s West Hamom, aby si medzitým priviezli bod za remízu 2:2 z Fulhamu. Na Craven Cottage prišli o víťazstvo až v závere a aj v Evertone ich čaká tvrdý boj o body. S pocitom spokojnosti by preto za zisk bodu mohli oba tímy odchádzať po záverečnom hvizde rozhodcu. V Evertone očakávame výbornú divácku kulisu so spravodlivou deľbou bodov.

  • Náš tip: remíza

Arsenal vs Bolton

Arsene Wenger mal počas reprezentačnej prestávky naozaj oklieštený káder, veď až 12 hráčov si plnilo povinosti v národnom drese svojej krajiny. Najväčšie vrásky mu zrejme narobilo  zranenie Thea Walcotta, ktorý si vo Švajčiarsku poranil členok. Walcott sa tak pridal už k zraneným Van Persiemu, Bendtnerovi a Nasrimu. Kanonierov pritom práve teraz čakajú tri náročné duely. Bolton zažil dobrý vstup do sezóny, v 3 ligových a v jednom pohárovom zápase ešte hráči Wanderers neokúsili trpkosť prehry. Pod vedením Owena Coyla sa veci rozhýbali správnym smerom a výsledky sa okamžite dostavili. Musíme poriadne zalistovať v minulosti, aby sme našli posledné víťazstvo Boltonu na trávniku Arsenalu. Naposledy s plným bodovým ziskom odchádzali v roku 1994. Na Emirates Stadium bude Wanderers kvôli trestu chýbať jednotka medzi žrďami Jussi Jaskaleinen, no problémy Arsenalu sú momentálne v hráčskom kádri väčšie a preto má Bolton šancu odviesť si od Kanonierov minimálne bod za remízu.

  • Náš tip: remíza


Fulham vs Wolverhampton

Na Craven Cottage sa stretnú doteraz dva neporazené tímy. Zdá sa, že dynamická filozofia nového manažéra Fulhamu Marka Hughesa na jeho hráčov zapôsobila viac ako dobre. Fulham ešte v novej sezóne neprehral, avšak ani nevyhral, keď vo všetkých zápasoch si body so súpermi podelil. V dvoch prípadoch, pri remíze s Manchestrom United, aj s Blackpoolom, na konečných 2:2 vyrovnali až v závere, čo ukazuje bojovného ducha tímu Fulhamu. Rozstrielali akurát v Carling Cupe Port Vale 6:0. Ani zverenci Micka McCartyho ešte neokúsili trpkosť prehry v novej sezóne. Esom tímu je útočník Kevin Doyle, ktorý svoju formu potvrdil aj v počas týždňa v drese Írska. Práve na jeho streleckú formu sa McCarthy spolieha a Doyle by na Craven Cottage mohol využiť jednu zo svojich príležitostí. Aj v nasledujúcom stretnutí by si tímy mohli udržať neporaziteľnosť a body si podeliť.

  • Náš tip: remíza


Manchester City vs Blackburn

O prvý strelecký zápis v drese Citizens si koleduje hráč, ktorého náplňou je skôr defenzívna činnosť. Yaya Toure však na Eastland má aj ofenzívne úlohy a pravidelne podporuje v útoku Carlosa Teveza. Tip na reprezentanta Pobrežia Slonoviny ako na strelca gólu nám síce v minulom kole nevyšiel, ale Yaya Toure spálil v Sunderlande obrovskú príležitosť. Od gólu nebol ďaleko ani v zápase proti Liverpoolu, preto si dovolíme tvrdiť, že gól od Toureho visí na vlásku. Blackburn je ideálnym súperom pre Citizens a Rovers by mohli pribaliť na cestu domov pár gólov do ich siete.

  • Náš tip: Víťazstvo Manchester City

 

 Newcastle vs Blackpool

Súboj dvoch nováčikov v St James Parku. ktorí majú na konte zhodne po štyri body. V minulosezónnom zápase Championship zvíťazili domáci Magpies hladko 4:1. Obaja z nováčikov zaznamenali pritom v prebiehajúcej sezóne pozoruhodné výsledky. Newcastle rozdrvilo Aston Villu 6:0 a Blackpool si priniesol z Wiganu vysoké víťazstvo v pomere 4:0. Forma Newcastlu na domácom trávniku bude zrejme kľúčom k ich víťazstvu v tomto zápase. Po presvedčivom víťazstve nad Aston Villou sa od hráčov Chrisa Hughtona ani nič iné neočakáva. Veríme, že Newcastle je schopný Blackpool poraziť, avšak od hosťujucého tímu očakávame lepšie predstavenie, ako to bolo v prípade Villanov. Newcastle bude mať v tomto zápase o jeden gól navrch.

  • Náš tip: Víťazstvo Newcastle


West Bromwich vs Tottenham

Harryho Redknappa nepotešila správa o zraneniach Michaela Dawsona a Jermaina Defoea, ktoré utrpeli počas reprezentačných zápasov. Obaja budú mimo hry dlhšiu dobu a pre Spurs sú to kľúčoví hráči. Posledná domáca prehra Tottenhamu s Wiganom nepríjemne prekvapila priaznivcov tímu a od zápasu vo West Brom preto očakávajú lepší výsledok. Strata Defoea a Dawsona však bude viac ako citeľná. Šancu zažiť debut v defenzíve Spurs by mohol dostať William Gallas a pripravená je aj ofenzívna posila Rafaeal van der Vaart. Zmena v zostave Spurs zrejme ovplyvní aj výkony hráčov, ktorých navyše počas budúceho týždňa čaká dôležitý súboj v Lige majstrov. Domáci Baggies, ktorí sa z úvodnej prehry 0:6 na Stamford Bridge rýchlo spamätali,  vložia do hry srdce a bojovnosť, čo by mohlo v tomto súboji rozhodnúť. V tejto sezóne odohrali na vlastnej pôde jediný zápas, v ktorom porazili Sunderland 1:0. Odovzdaným súperom neboli ani v Liverpoole, kde prehrali tesne 0:1.

  • Náš tip: Víťazstvo West Bromwich

 

 

 West Ham vs Chelsea

Súboj posledného tímu s prvým tímom tabuľky v Upton Parku, pričom domáci Hammers sú stále bez bodu, s jediným streleným gólom, pričom inkasovali až deväť. Chelsea naopak súperom strieľa góly s ľahkosťou, v troch zápasoch sa hráčom Chelsea podarilo vsietiť až 14 gólov, pričom ich brankár si stále drží čisté konto. Navyše do zostavy hostí sa vracajú opory John Terry a Frank Lampard. Síce sa jedná o londýnske derby, Chelsea by nemala mať v tomto zápase výrazné problémy. V Upton Parku sa jej zvykne dariť, z posledných 5 zápasov až 4 vyhrala, 2 z nich rozdielom minimálne dvoch gólov. Chelsea bude naďalej v Premier League dominovať, Kladivári sa pravdepodobne nezmôžu ani na jeden strelený gól a staviť na Chelsea sa oplatí aj s handicapom.

  • Náš tip: Hendikep na Chelsea


Wigan vs Sunderland


Fanúšikovia domáceho Wiganu si zrejme horší vstup svojho tímu do sezóny nepamätajú. Wigan mal dve úvodné kolá výhodu domáceho prostredia, no nezískal ani bod, dokonca ani neskóroval a inkasoval až 10 gólov! Fanúšikov si hráči trochu udobrili víťazstvov 1:0 na pôde Tottenhamu. Sunderland cestuje na pôdu Wiganu posilnený víťazstvom nad Manchestrom City. Sunderland nezvláda hlavne záverečné minúty zápasov, prišiel tak o víťazstvo s Birminghamom, kde viedol už 2:0, no napokon len remizoval 2:2. Aj vo West Brom inkasovali až v poslednej desaťminútovke. V zápase zrejme padne väčší počet gólov a tímy si body podelia.

  • Náš tip: remíza

 

 


Nedeľa


Birmingham vs Liverpool

Birmingham si v minulej sezóne vybudoval hlavne na svojom trávniku dobrú reputáciu, kedy na vlastnom trávniku neprehrali v súťažnom stretnutí od 24.októbra 2009 a ťahajú už šnúru 18 zápasov bez prehry. The Reds sa v tejto sezóne predstavili iba na pôde Manchestru City a odchádzali s prehrou 0:3. Liverpool v minulej sezóne pod vedením Rafu Beniteza z 19 zápasov u súperov, len päťkrát zvíťazil. Roy Hodgson musí túto bilanciu výrazne zlepšiť, pokiaľ chce s jeho tímom pomýšľať na medailové umiestnenie. Náznak zlepšenia formy badať u Fernanda Torresa, ktorý rozhodol posledný domáci duel s West Brom a dvakrát skóroval aj v drese Španielska do siete Lichtenštajnska. Proti Argentíne Torres oddychoval a v streleckej forme by mohol pokračovať v drese svojho zamestnávateľa. Práve Španiel je kandidátom na strelca gólu v tomto zápase. Žiaľ podporu v útoku nemôže očakávať od zraneného Kuyta, ani od stále suspendovaného Joea Colea. Chýbať bude aj David Ngog a tak ofenzíva The Reds bude stáť na Torresovi a kapitánovi Gerrardovi. Birmingham bude pre Liverpool ťažkým súperom, posledné dva zápasy si body na St. Andrew's Stadium súperi delili. Remíza by sa mohla zopakovať v tomto prípade aj do tretice.

  • Náš tip: remíza

 

  


Pondelok


Stoke vs Aston Villa

Pondeľňajšia dohrávka medzi Stoke a Aston Villou sľubuje vyrovnaný duel. Stoke vstúpili do sezóny neúspešne a spolu s West Hamom nemajú na konte ešte ani jeden bod. Aston Villa naopak začala dobre a v tabuľke jej patrí 4.miesto. Muži Tonyho Pulisa síce ešte nebodovali, no čelili Chelsea, Tottenhamu, či v tejto sezóne ešte neporazenému Wolverhamptonu. Villania konečne spoznali meno nového manažéra, viesť ich bude skúsený Gerard Houlier, pred ktorým sa budú chcieť určite vytiahnuť. Výsledok 0:6, ktorý si priniesli z Newcastlu by sa už opakovať nemal. V Stoke posilnili svoj káder o Marca Wilsona, Eidura Gudjohnsena a Jermaina Pennanta. Až čas ukáže, ako tieto posily zapadnú do kádra Potters. V minulej sezóne sa zrodili dva tesné výsledky, remíza 0:0 na Britannia Stadium a vo Villa Parku jednogólové domáce víťazstvo Villanov. V pondelkovom súboji očakávame tiež remízový koniec zápasu.

  • Náš tip: remíza

 


 

Čítajte tiež analýzy k ďalším európskym ligám
Corgoň liga (8. kolo)
Premier League (4. kolo)
Séria A (2. kolo)
1. Bundesliga (3. kolo)
Primera Division (2. kolo)