Main Content

Analýzy 8. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program

piatok, 10. september 2010 15:30 | Autor: Štefan Álló

Analýzy 8. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program
Analýzy 8. kola slovenskej Corgoň ligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Po reprezentačnej prestávke sa futbalový kolotoč nezastaví, na rad prichádza 8. kolo futbalovej Corgoň ligy. Prestávku uvítali všetky mužstvá a využili ju v plnej miere. Hráči sa mohli nadýchnuť čerstvej sily, doliečiť zranenia a novými silami sa môžu pustiť do ďalších bojov o cenné body.


Sobotnajšie zápasy


 

MFK Košice – MFK Dubnica , 17:30

Vedeniu Košíc sa podarilo získať riadnu posilu. Do kádra pribudol skúsený 31 ročný obranca, Peter Šinglár, ktorý po ukončení pôsobenia v poľskom klube Wisla Krakov podpísal s Košicami ročnú zmluvu. Jeho nástup vo víkendovom zápase je však otázny, keďže to brzdí poľská strana. Pravý obranca sa vracia na slovenské trávniky po šiestich rokoch, a pre mladý kolektív bude určite prínosom. Okrem čerstvého Šinglára bude chýbať aj obranca Djokovič.  Dubničania prichádzajú s cieľom neprehrať, ale na Košickej pôde to bude pre nich veľmi ťažké. Obrana mužstva nestojí na najpevnejších nohách, keďže v siedmich zápasoch inkasovala až 12 gólov. Navyše chýbať bude Kablík, ktorý bol vylúčený v poslednom zápase proti Dunajskej Strede.  V oboch mužstvách nastúpia mladí hráči, ale ktorí z nich budú šťastnejší po skončení zápasu, uvidíme v sobotu.  Mimochodom mužstvá musia nastúpiť pred prázdnymi tribúnami, keďže disciplinárna komisia potrestala klub za vyčíňanie fanúšikov v 6. kole.

  • Náš tip: X

ViOn Zlaté Moravce – DAC Dunajská Streda ,  17:30

Nováčik v poslednom kole získal bod v regionálnom derby na pôde Nitry. V zápase brankár Kuciak inkasoval nešťastný gól, keď pri malej domov minul loptu, ktorá sa ocitla v sieti. Mužstvu sa však podarilo vyrovnať a odniesli si zaslúžený bod. Dunajská Streda prehrala nešťastne na pôde Dubnice 2:1. V zápase hrali zverenci Mikuláša Radványiho až 60 minút v početnej prevahe, ale v ceste k bodom im stála dubnická žrď i brvno. Mužstvo reprezentačnú prestávku využilo hlavne na regeneráciu, keďže viacerí hráči mali drobné zranenia. Počas týždňa skúšali v Dunajskej Strede viacerých hráčov, keďže mužstvo tlačí topánka na viacerých postoch. Pre trénera Radványiho je dobrou správou,  že všetci hráči sú zdravý a na zápas môžu nastúpiť v najsilnejšom zložení. 

  • Náš tip: 1

Dukla Banská Bystrica – FK Senica , 17:30

Tréner Marko nemôže byť s výkonom svojich zverejncov spokojný. Dukla zatiaľ okupuje ôsme miesto v tabuľke s ôsmimi získanými bodmi. Po odchode Michala Ďuriša hľadalo vedenie adekvátnu náhradu, a tým môže byť práve Andrej Hesek, ktorý naposledy hosťoval v Senici, ale na Štiavičky prichádza ako voľný hráč.  Najväčším prekvapením tohto ročníka je účinkovanie mužstva Senice. Naposledy prehrali v prvom kole, a odvtedy nazbierali päť výhier a jednu remízu, aj to na horúcej pôde Žiliny. V poslednom kole dokázali zdolať nebezpečný Slovan na domácom ihrisku 3:2. Vedenie mužstva počas týždňa pritiahlo ďalšiu posilu, do konca zimnej časti prichádza z českého Brna obranca Juraj Križko. Na opačnú stranu mal putovať český obranca Martin Komárek, avšak predpisy jeho prestup nedovolili. Ak zverenci trénera Grigu podajú podobný výkon ako proti Slovanu, môžu Duklu riadne potrápiť.

  • Náš tip: X

MŠK Žilina – 1. FC Tatran Prešov , 17:30

Po oslave historického postupu do „Bohatej Ligy“ sa náš úradujúci majster  pripravuje na ligový zápas s úplnou vážnosťou. Hráčska zmena neobišla ani Žilinu, avšak zaznamenali sme len príchody. Do kádra sa po roku vracia Admir Vladavič, ktorý naposledy pôsobil v rakúskom Salzburgu, a prichádza mladý Roman Gergel. 22-ročný stredopoliar z Trenčína môže byť veľkým prísľubom pre budúcnosť. Tréner Hapal možno dá v zápase šancu hráčom z lavičky, keďže o týždeň je už na programe prvé kolo Ligy Majstrov. Zmeny nastali aj v Prešove, a to ešte pred reprezentačnou prestávkou. Po prehre v Dunajskej Strede tréner Pivarník rezignoval z postu hlavného trénera a nahradil ho Ladislav Pecko. Počas prestávky sa mužstvo poriadne posilnilo. Z Českých Budejovíc prichádza skúsený útočník, Ľubomír Mesároš, ktorý sa upísal do konca ročníka. Ďalšia posila prichádza do obrany, a ním je 31 ročný Peter Petráš. Bývalý reprezentant prichádzal ako voľný hráč, a podpísal zmluvu do konca ročníka. Zápas majstrovskej Žiliny a riadne posilneného Prešova môže byť pre divákov veľmi atraktívny.

  • Náš tip: 1
  • Padne viac ako 2,5 gólov

FC Nitra – MFK Ružomberok , 19:30

V poslednom kole Nitra stratila dva body v derby zápase s nováčikom. Do vedenia išli náhodným vlastným gólom brankára Kuciaka, avšak nováčik dokázal vyrovnať. Zverenci trénera Galáda sa predstavia opäť na domácej pôde, avšak bez Jána Leška, ktorý nemôže nastúpiť pre štyri žlté karty. Zverenci trénera Jurkemika plávajú v strede tabuľky a sú zatiaľ na pokojnom piatom mieste. V poslednom kole zdolali pred vlastným publikom Duklu 1:0, keď víťazný gól strelil Štefan Pekár. Prípadný ďalší bodový zisk môže posunúť „Ružu“ v tabuľke vyššie.

  • Náš tip: 1


Nedeľňajšie zápasy




ŠK Slovan Bratislava – Spartak Trnava , 19:00

Najväčší šláger 8. kola sa bude hrať medzi tradičnými rivalmi, Slovanom a Trnavou. Po nešťastnom vypadnutí z Európskej ligy nastali v Slovane menšie hráčske zmeny. Do chorvátskeho Dinamo Záhreb odchádza mladý talentovaný útočník Jakub Sylvestr, ktorý sa upísal na päť rokov. Do chorvátskeho Dinama mal namierené aj Kornél Saláta, avšak jeho prestup stroskotal a tak napokon zostal v drese belasých. Káder Slovana posilnil 28 ročný Slovinec, Andrej Pečnik, ktorý prichádza z rumunského FC Politehnica Iasi. Po ťahanici s rumunským klubom sa obrátil k UEFA, ktorý  jeho prestup odsúhlasil a preto by mohol nastúpiť už v tomto kole. Tréner Radolský využil reprezentačnú prestávku na skúšanie viacerých hráčov, ale zatiaľ ho nikto výrazne neočaril. Jeho zverenci pred  najväčšou diváckou kulisou odohrali v poslednom kole bezgólový remízový zápas proti Žiline. S podobným výkonom môžu potrápiť aj favorizovaný Slovan.

  • Náš tip: 1
  • Padne viac ako 2,5 gólov

Čítajte tiež analýzy k ďalším európskym ligám
Corgoň liga (8. kolo)
Premier League (4. kolo)
Séria A (2. kolo)
1. Bundesliga (3. kolo)
Primera Division (2. kolo)