Main Content

Severný Londýn je červený: Arsenal si skomplikoval jasný duel, je favoritom na titul

nedeľa, 28. apríl 2024 19:04 | Autor: TASR

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: Twitter/FR, Arsenal

Futbalisti Arsenalu zvíťazili v sobotňajšom zápase 35. kola Premier League na ihrisku Tottenhamu Hotspur 3:2 a udržali sa na čele tabuľky.

"Gunners" majú štvorbodový náskok pred Manchestrom City, úradujúci majstri však odohrali o dve stretnutia menej a v nedeľu popoludní ich čakal duel v Nottinghame. Arsenal rozhodol severolondýnske derby už v prvom polčase, ktorý vyhral 3:0.

Po štvrťhodine si dal vlastný gól Pierre-Emile Höjbjerg, následne zrušil VAR vyrovnávajúci gól Mickyho van de Vena a v 27. minúte zvýšil na 2:0 Bukayo Saka. Pred prestávkou skóroval ešte Kai Havertz.

Domácim sa podarilo znížiť v 64. minúte zásluhou Cristiana Romera, ktorý využil obrovskú chybu súperovho brankára, a v závere duel zdramatizovali, keď Son Heung-Min premenil penaltu. Tottenhamu sa však už nepodarilo vyrovnať, prehral druhý duel za sebou a figuruje na piatom mieste.

Na štvrtú Aston Villu stráca sedem bodov, no odohral o dva zápasy menej. Hráči Bournemouthu zvíťazili doma nad Brightonom 3:0 a poskočili na desiate miesto tabuľky, hostia sú o dve priečky nižšie.