Main Content

Najlepší boxeri na Slovensku sú z ŠKP Bratislava

nedeľa, 11. november 2012 21:30 | Autor: TASR

Na majstrovstvách Slovenska mužov v boxe (9. - 11. 11.) v športovej hale Olympia v Nitre sa v deviatich kategóriách tešili z titulu pästiari zo štyroch oddielov.

Až päť prvenstiev si vybojoval ŠKP Bratislava (Roman Formánek do 52 kg, Zsolt Osaďan do 56 kg, Michal Zátorský do 60 kg, Tomáš Zöld do 69 kg a Jozef Sirotek do 75 kg), dva celkové triumfy patrili klubu Boxerňa Bratislava (Alexander Szabó do 81 kg, Erik Tlkanec do 91 kg), raz vystúpili na najvyšší stupienok borci z KO Box Club Galanta (Patrik Rajcsányi do 64 kg) a BC Stavbár Nitra (Štefan Slíž nad 91 kg).

Pre nízky počet boxerov sa na M-SR nesúťažilo v najľahšej hmotnosti do 49 kg, na domácom národnom šampionáte sa predstavilo spolu 51 pästiarov zo 14 klubov.

"Diváci mohli vidieť zaujímavé duely, najmä tie finálové mali veľmi dobrú úroveň. Podujatie malo oveľa vyššiu kvalitu ako v predchádzajúcich rokoch. Vo viacerých kategóriách nebolo isté, kto zvíťazí, toto nebývalo v minulosti. Z absolútnej špičky chýbal iba Sandro Dirnfeld, ktorý sa ešte úplne nezotavil zo zlomeniny nosa," zhodnotil trojdňové M-SR v nedeľu podvečer pre agentúru SITA reprezentačný tréner mužov SR Pavol Hlavačka a doplnil: "Máme silnú generáciu juniorov. Som rád, že to potvrdili aj teraz v Nitre. Na prelome novembra a decembra na našich juniorov čakajú majstrovstvá sveta v Jerevane. Dnes sa až kvarteto z tých, čo pocestujú na MSJ do Arménska - Formánek, Zátorský, Zöld a Sirotek - tešilo zo slovenského seniorského titulu. Všetci aj s Osaďanom sú členmi tréningového centra v Nitre, štartujú však za ŠKP Bratislava. Zátorského vyhlásili aj za najtechnickejšieho boxera podujatia.“

Tituly z vlaňajších majstrovstiev Slovenska (M-SR) v Nitre obhájila iba dvojica Michal Zátorský (ten minulý rok uspel v kategórii do 56 kg) a Štefan Slíž (BC Stavbár Nitra, nad 91 kg).

Majstrovstvá Slovenska mužov v boxe v Nitre (9. - 11. 11.) - nedeľňajšie výsledky finálových duelov a prehľad všetkých medailistov (o 3. miesto sa neboxovalo, bronz získali zdolaní semifinalisti):

do 52 kg (prihlásení iba traja boxeri):
finále: Roman Formánek (ŠKP Bratislava) - Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) 12:11 na body, bronz získal: René Rajkó (ŠKB Spartak Komárno)

do 56 kg:
finále: Zsolt Osaďan (ŠKP Bratislava) - Roman Tatarka (BC Stavbár Nitra) 12:6 na body, bronz získali: Martin Gažo (OB Bánovce nad Bebravou) a Mário Csonka (ŠKB Spartak Komárno)

do 60 kg (prihlásení iba dvaja boxeri):
finále: Michal Zátorský (ŠKP Bratislava) - Dávid Zöld (BC Stavbár Nitra) 11:6 na body

do 64 kg (prihlásení iba traja boxeri):
finále: Patrik Rajcsányi (KO Box Club Galanta) - Tomáš Vaňo (ŠKP Bratislava) 15:10 na body, bronz získal: Alexander Tóth (BC Rom Bratislava)

do 69 kg:
finále: Tomáš Zöld (ŠKP Bratislava) - Tibor Kružel (KO Box Club Galanta) 20:14 na body, bronz získali: Miroslav Čepko (BC Stavbár Nitra) a Mikuláš Ferdinand (KO Box Club Galanta)

do 75 kg:
finále: Jozef Sirotek (ŠKP Bratislava) - Egon Rácz (Akadémia policajného zboru Bratislava) 21:11 na body, bronz získali: Róbert Rácz (ŠKP Bratislava) a Norbert Studenič (ABC Malacky)

do 81 kg:
finále: Alexander Szabó (Boxerňa Bratislava) - Nikolas Hoang (KO Box Club Galanta) 16:12 na body, bronz získali: Dominik Kaľavský (MŠK Vranov nad Topľou) a Adam Gubáň (BC Stavbár Nitra)

do 91 kg:
finále: Erik Tlkanec (Boxerňa Bratislava) - Michal Urban (ŠKP Bratislava) - Tlkanec vyhral vzdaním súpera, bronz získali: Matej Gažo (Akadémia policajtného zboru Bratislava) a Marek Hrehorčík (BC Považan Nové Mesto nad Váhom)

nad 91 kg:
finále: Štefan Slíž (BC Stavbár Nitra) - Denis Hrica (Boxerňa Bratislava) - Slíž vyhral k.o. v 1. kole, bronz získali: Vladimír Stanič (MŠK Vranov nad Topľou) a Peter Filo (BC Stavbár Nitra) |

© WEBNOVINY