Main Content

Prekvapenie v NBA: S týmto sa rozhodne nepočítalo

pondelok, 29. január 2024 10:50 | Autor: TASR

NBA
NBA | zdroj: NBA

Basketbalisti vedúceho tímu Západnej konferencie NBA Oklahoma City Thunder prekvapujúco prehrali v noci na pondelok na palubovke najslabšieho tímu východu 104:120.

Pistons viedol Jalen Duren, ktorý si pripísal 22 bodov a kariérne maximum 21 doskokov. Atlanta v dôležitom súboji tímov na hranici postupu do vyraďovacej časti zdolala Toronto o jediný bod 126:125, Sekundu pred koncom rozhodol smečom po doskoku Saddiq Bey. Detroit zaznamenal iba šiestu výhru v sezóne. "Mali sme všetky dôvody na výhovorky, prečo opäť prehrať. Nastúpili sme druhý deň za sebou a proti najlepšiemu tímu západu. Napriek tomu sme zabojovali o triumf. Chlapci ukázali, že im záleží na klube," pochválil zverencov tréner Detroitu Monty Williams.

Atlanta sa posunula po víťazstve na 10. priečku východu, ktorá ako posledná zaisťuje účasť v play in. Pred jedenástym Brooklynom má náskok pol duelu, Toronto na 12. priečke zaostáva o tri stretnutia. Bey okrem víťazného pokusu zaznamenal aj sezónne maximum 26 bodov a pridal 13 doskokov. Najlepším strelcom tímu bol Trae Young s 30 bodmi a 12 asistenciami. Hawks ukončili sériu štyroch prehier a zvládli duel aj bez Dejounteho Murrayho, ktorý má problémy so zadným stehenným svalom.

"Dnes sme dokázali ťahať za jeden povraz. Je dôležité, že sme ukázali odolnosť aj v zápase, v ktorom sa veci nevyvíjali podľa našich predstáv," vyjadril spokojnosť Quin Snyder, kouč Atlanty. Phoenixu nestačilo ani 44 bodov Devina Bookera a prehral v Orlande 98:113. V drese Suns sa cez hranicu desať bodov dostal už iba Kevin Durant, Magic viedol Paolo Banchero s 26 bodmi a 7 asistenciami.