Main Content

MVP NBA: Kto sa stane najužitočnejším hráčom?

pondelok, 22. apríl 2024 10:13 | Autor: TASR

Luka Dončič
Luka Dončič | zdroj: TASR

Cenu pre najužitočnejšieho basketbalistu základnej časti zámorskej NBA získa jeden z trojice Nikola Jokič (Denver Nuggets), Luka Dončič (Dallas Mavericks) a Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder).

Mená finalistov oznámilo vedenie profiligy v noci na pondelok, informovala o tom agentúra AFP. Jokič sa ocitol medzi elitnou trojicou po štvrtý raz za sebou. Srb, ktorý v sezóne 2022/2023 priviedol Denver k titulu, získal prestížny honor v rokoch 2021 a 2022. Vlani skončil v hlasovaní druhý za Joelom Embiidom z Philadelphie 76ers.

V tomto ročníku dosiahol Jokič priemer 26,4 bodu, 12,4 doskoku a 9,0 asistencie na zápas. Slovinec Dončič bol najlepším strelcom základnej časti, keď zaznamenal 33,9 bodu na zápas. Gilgeous-Alexander dosiahol priemer 30,1 bodu na jedno stretnutie a výrazne za zaslúžil o to, že Oklahoma bola spolu s Denverom najlepším tímom Západnej konferencie.

Francúz Victor Wembanyama, ktorý bol vlani draftovou jednotkou, kandiduje na ocenenie pre Nováčika roka i najlepšieho defenzívneho hráča.