Main Content

Najlepší hráč v kľúčových situáciách v NBA? Jednoznačne Steph Curry, teraz je to oficiálne

piatok, 26. apríl 2024 09:06 | Autor: TASR

Steph Curry
Steph Curry | zdroj: TASR

Americký basketbalista Stephen Curry dostal v zámorskej NBA ocenenie pre najlepšieho hráča v kľúčových situáciách zápasov.

Rozohrávač tímu Golden State Warriors je druhý držiteľ tejto ceny, ktorú zaviedli iba vlani a vtedy sa z nej tešil De'Aaron Fox zo Sacramenta. Curry bol v tejto sezóne základnej časti NBA líder v počte bodov dosiahnutých v situáciách nazvaných "clutch", za ktoré sa považuje časový úsek päť a menej minút do konca zápasu, keď je rozdiel medzi tímami maximálne päť bodov.

Nazbieral ich spolu 189 a v tesných koncovkách mal úspešnosť streľby až 49,6 percenta - viac, ako bola jeho celková úspešnosť v zápasoch.

V tomto ročníku viackrát zaujal kľúčovými bodmi v záverečnej fáze duelov, vo februári ďalekonosnou strelou rozhodol o tesnom triumfe Warriors nad Phoenixom a v zámorí sa stal virálny aj jeho kôš zároveň s klaksónom v súboji s Oklahomou City. Predvlaňajší šampióni súťaže Golden State sa však napriek jeho výkonom nedostali do vyraďovačky, v play-in o postup do nej podľahli Sacramentu.