Main Content

Denver Nuggets prišiel o úspešnú sériu: Čo sa v noci dialo v NBA?

sobota, 30. december 2023 09:34 | Autor: TASR

Jokič vs LeBron
Jokič vs LeBron | zdroj: TASR

Basketbalisti Oklahomy City Thunder triumfovali v noci na sobotu v zámorskej NBA na palubovke Denveru Nuggets 119:93.

Prestrihli tak úradujúcemu šampiónovi jeho víťaznú šnúru, tá sa zastavila na čísle šesť. Shai Gilgeous-Alexander sa na výhre hostí podieľal 40 bodmi. Gilgeous-Alexander dosiahol 40-bodovú hranicu piatykrát v sezóne a o štyri body zaostal za svojím kariérnym maximom z minulej sezóny.

"Jednoducho sa mu darilo a nechal sa strnúť k veľkému výkonu. Nikdy to nevyzeralo, že by si niečo vynucoval, počas celého zápasu hral správnym spôsobom a dával presné prihrávky. Je to už tak trochu rutina, ale odohral skvelý zápas," uviedol na adresu Gilgeousa-Alexandra podľa AP tréner Oklahomy Mark Daigneault.

Vydarený večer zažil aj Tyrese Maxey, ktorý 42 bodmi pomohol k víťazstvu oslabenej Philadelphie 76ers na palubovke Houstonu Rockets 131:127. Sixers hrali tretí zápas za sebou bez hviezdneho Joela Embiida, ktorý laboruje so zraneným členkom. Hosťom chýbal aj Nicolas Batum pre natiahnutý zadný stehenný sval. "Myslím si, že dnes bol naozaj skvelý, predviedol veľmi agresívny výkon," pochválil Maxeyho kouč Philadelphie Nick Nurse.

Ani 42 bodov Terryho Roziera nezabránilo tomu, že hráči Charlotte Hornets proti Phoenixu Suns predĺžili svoju sériu prehier už na 10 zápasov. Domácich potiahol za triumfom 133:119 americký rozohrávač Devin Booker, ktorý zaznamenal 35 bodov. Do zostavy Suns sa po päťzápasovej pauze spôsobenej zranením členka vrátil Bradley Beal. "Je skvelé byť späť na palubovke. Poradilo sa nám zvíťaziť a ja som dohral zápas, to je všetko, na čom mi dnes záležalo," poznamenal Beal.