Main Content

HOKEJBAL NEWS: Mikuláš dohral sezónu predčasne + súhrn víkenových zápasov

pondelok, 26. marec 2012 11:36 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL NEWS: Mikuláš dohral sezónu predčasne + súhrn víkenových zápasov
HOKEJBAL NEWS: Mikuláš dohral sezónu predčasne + súhrn víkenových zápasov | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe cez víkend už 24.pokračovanie. Toto kolo bolo posledné pre L.Mikuláš, ktorý pre nezaplatenie kontumačky predčasne ukončil sezónu.

Dve kolá pred koncom základnej časti sa už takmer naisto vykryštalizovala osmička do play-off. Víkend bol v znamení výhier favoritov.

ŠK Profis 32 Bratislava - Imperial Vitamins Martin 2:6 (1:3,1:2,0:1)
Góly: Pöthe, Božik - Bielený, Učník, Michnáč, Žulko, Wagner, Nauš

Favorit stretnutia bol jasný, no začiatok bol vyrovnaný. Hostia sa ujali vedenia Bieleným, no ŠK odpovedal bleskovo a vyrovnal na 1:1. Potom už naplno prevzali iniciatívu hostia a hoci podali oproti minulému týždňu slabý výkon pripísali si do tabuľky povinné tri body. Domáci tak síce ostali poslední, no vďaka vyradeniu Lipt.Mikuláša zo súťaže sa nemusia obávať vypadnutia.
 
Double Team Žirafa Považská Bystrica - Reebok Ružinov 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Góly: Ďurkech - Behúl, Pardel, Rímsky

Bojovný hokejbal ponúkol súboj na Považí. Skúsenejší hostia si vytvorili rozhodujúci náskok už v prvej tretine, kde po góloch Behúla a Pardela viedli 2-gólovým rozdielom. Domáci v druhom dejstve pritlačili no výsledkom ich tlaku bol len jeden gól. Navyše hneď na to hostia odpovedali tretím presným zásahom. Reebok tak stále zvádza súboj o prvé miesto.

HBC Žirafa Žilina -  HBK Nitrianski rytieri Nitra 1:9 (1:3, 0:3, 0:3)
Góly: Slovák – Beniač 2, Thron 2, Hrivnák 2, Kašša, Cajchan, Mach 

Rytieri po minulotýždňovej strate potrebovali bodovať, aby nestratili prvé miesto v tabuľke. Splnili to na 100% a po výbornom výkone vyhrali vysoko ale zaslúžene 1:9. Góly dávali aj „ex-žilinčania“ Kašša s Beniačom. Domácim sa tak opäť vzdialilo play-off, na ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou môžu zabudnúť. 

LG Bratislava  -  ŠK 98 Pruské 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Góly: Tóth, Kanich, Švec, Ondrušek, Drozdík - Moško, Cíbik

V Bratislave sa odohralo stretnutie, ktoré prinieslo len o gól menej než stretnutie z rána. Favorit nezačal najlepšie a po prvej tretine sa musel uspokojiť len s remízou 2:2. V druhej tretine zlepšili hráči LG pohyb, čoho výsledkom bol gól Šveca, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný. Posledné dejstvo vyhral favorit 2:0 a stále je tak v hre o 3.miesto.

Sport Trend Žiar n/Hronom - HBK Kometa Vrútky  2:3 ( 1:0,0:1, 1:2)
Góly: Považanec,  M. Ruttkay – Lihan 2, Mažary
Očakávane vyrovnaný duel priniesol zápas medzi Žiarom a Vrútkami. Domáci vyhrávali po prvej tretine a držali mladých Vrútočanov ďaleko od ich brány. V druhej tretine sa hra vyrovnala a skúsení hostia vyrovnali zásluhou Lihana. V tretej tretine pokračoval hokejbal zo strany na stranu, no napokon boli hostia o jeden gól lepší a pripísali si do tabuľky 3 body.

MŠK Kežmarok - Jokerit Petržalka 5:2 (0:1,0:1,5:0)
Góly: Teplický 2, Paločko, Jakubčo, K. Jankura - Deržák 2

Zaujímavý duel s prívlastkom „šláger víkendu“ sa odohral na východe. S formou hrajúci hostia z Bratislavy potvrdili svoju jarnú pohodu a po dvoch tretinách prekvapujúco vyhrávali na horúcej kežmarskej pôde. Gólová smršť domácich však prišla. Hostia neustáli tlak a v poslednej tretine dostali až 5 gólov, ktoré znamenali 3 body pre domáci MŠK. Kežmarok tak stále bojuje o 4.miesto v tabuľke.

Nedeľňajšie dohrávky
MŠK Kežmarok 3:2  Double Team PB