Main Content

Real Madrid s prvou ligovou prehrou: Favorit padol v derby, 2-gólový Morata

pondelok, 25. september 2023 08:09 | Autor: TASR

Alvaro Morata
Alvaro Morata | zdroj: TASR

Futbalisti Atletica Madrid vyhrali nedeľné mestské derby nad Realom 3:1. Domáci položili základ úspechu už počas prvých 14 minút, keď sa presadili Alvaro Morata a Antoine Griezmann.

Atletico sa posunulo na piate miesto, "biely balet" prvýkrát v sezóne zaváhal a z tretej priečky stráca na vedúcu Barcelonu bod. Atletico vstúpilo do duelu o "El Derbi Madrileo" dvoma gólmi už v prvom polčase. Najskôr v 4. minúte Samuel Lino poslal center na Moratu, ktorý hlavičkou otvoril skóre duelu.

Rovnaká situácia sa zopakovala o štvrťhodinu neskôr. NIguez sa uvoľnil na ľavej strane, našiel Griezmanna a ten rovnako hlavičkou prekonal brankára Kepu Arrizabalagu. Real znížil v 35. minúte, Toni Kroos zamieril presne z hranice šestnástky. Niekoľko sekúnd po zmene strán sa domáci dostali opäť do dvojgólového vedenia. Atletico zopakovalo rovnaký signál ako u prvých dvoch presných zásahov. Marcos Llorente našiel centrom Moratu a ten dosiahol druhý gól v stretnutí.

Real sa v ďalšom priebehu nevedel presadiť cez obranu domácich a vo svojom siedmom zápase vo všetkých súťažiach prvýkrát prehral. Real Sociedad San Sebastián zvíťazil doma nad FC Getafe 4:3 a v tabuľke figurujú na ôsmom mieste. Hráči Villarrealu remizovali na ihrisku Rayo Vallecano 1:1.

Hostia viedli od 15. minúty po góle Alexandera Sörlotha, no o minúte neskôr rozhodol o nerozhodnom výsledku Kike Perez. Duel medzi Betisom Sevilla a Cádizom sa skončil nerozhodne 1:1. Tím UD Las Palmas dosiahol prvé víťazstvo v sezóne, keď zdolal Granadu 1:0. Domáci rozhodli v nadstavenom čase vďaka gólu Kiriana Rodrigueza.