Main Content

Barcelona cíti krivdu, prezident FCB chce opakovanie El Clásica: Je to vôbec reálne?

utorok, 23. apríl 2024 10:13 | Autor: TASR

Joan Laporta
Joan Laporta | zdroj: TASR

Prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Joan Laporta v pondelok vyhlásil, že bude požadovať opakovanie zápasu s Realom Madrid v prípade preukázania chyby rozhodcov.

Katalánci cítia krivdu po nedeľňajšej prehre 2:3 a tréner Xavi Hernandez označil výsledok za nespravodlivý. V prestížnom nedeľňajšom El Clasicu došlo v 28. minúte ku kontroverznému okamihu, keď strelu Lamina Yamala možno vytiahol brankár Andrij Lunin už spoza bránkovej čiary. Laporta požiadal, aby Španielska futbalová federácia (RFEF) a komisia rozhodcov, poslali Barcelone všetky zábery kontroverzného momentu a zvukové záznamy rozhovorov rozhodcov.

"Ak po analýze dokumentácie klub zistí, že došlo ku chybe v posúdení gólu, podnikneme všetky potrebné kroky na zvrátenie situácie. Nevylučujeme žiadne právne kroky, ktoré môžu byť potrebné," uviedol šéf "Blaugranas" a dodal: "Ak sa potvrdí, že išlo o regulárny presný zásah, o čom sme presvedčení, budeme postupovať ďalej a požiadame o opakovanie zápasu, ako sa to stalo v Belgicku po chybe systému VAR."

Laporta narážal na januárový duel medzi Anderlechtom a Genkom v belgickej najvyššej súťaži. Ten sa opakoval po nesprávnom uplatnení pravidiel. Xavi označil absenciu technológie na kontrolu bránkovej čiary za hanbu. Real má šesť kôl pred koncom La Ligy na čele 11-bodový náskok pred Barcelonou a mieri za ziskom 36. ligového titulu v histórii.