Main Content

Luka Dončič ponúkol pomoc Srbsku: Uhradí náklady na pohreby obetí streľby v Belehrade

piatok, 5. máj 2023 08:45 | Autor: TASR

Luka Dončič
Luka Dončič | zdroj: TASR

Slovinský basketbalista Luka Dončič prisľúbil, že uhradí náklady spojené s pohrebom ôsmich detí a školského strážnika, ktorí prišli o život počas streľby na základnej škole v Belehrade.

Ako uviedol pre ESPN hovorca Dončičovej nadácie, rozohrávač Dallasu Mavericks zaplatí aj za smútkové poradenstvo pre spolužiakov a učiteľov.

Hoci je Dončič rodák zo slovinskej Ľubľany, väčšina jeho rodiny pochádza z oblasti Belehradu. "Správa o tragickej streľbe na škole v Srbsku a strata životov, vrátane nevinných detí, mi zlomila srdce. Moje myšlienky smerujú k rodinám obetí a celej komunite, ktorú zasiahla táto tragédia," uviedol Dončič na sociálnej sieti.

Dvadsaťštyriročný basketbalista ponúkol svoju pomoc pozostalým po stredajšej masovej streľbe. "Podporujem a stojím pri vás počas týchto náročných chvíľ. Pomocou svojej nadácie ponúkam okamžitú i dlhodobú podporu pre žiakov, školu a rodiny, ktorých zasiahla streľba na základnej škole," citovala Dončiča agentúra AFP.

Siedmak na základnej škole v centre Belehradu zastrelil v stredu ráno osem spolužiakov a školského strážnika. Zranil tiež ďalších sedem detí a učiteľku dejepisu. Podľa polície bol strelcom žiak školy, zadržala ho v areáli.