Main Content

Budúcnosť Joaa Felixa: Vráti sa do Španielska alebo ostane v Chelsea?

streda, 3. máj 2023 08:54 | Autor: Jakub Vaverka

Joao Felix
Joao Felix | zdroj: TASR

Joao Felix je od zimy na hosťovaní v londýnskej Chelsea. Klub ho môže po sezóne z Atlética Madrid kúpiť na riadny prestup. Otázkou ale je, či sa tak skutočne stane.

Felix sa na Stamford Bridge osvedčil, predviedol niekoľko kvalitných výkonov a potvrdil, že môže byť prínosom aj do budúcna. Chelsea za jeho hosťovanie zaplatila 11 miliónov eur, ale táto čiastka sa ukázala byť ako oprávnená.

V modrej časti Londýna to ale poriadne vrie, pričom dočasný tréner Frank Lampard Joaa nasadzuje buď z lavičky alebo vôbec. Portugalčan hráva zriedka a opustil ho, rovnako ako jeho spoluhráčov, potrebný entuziazmus.

Vzhľadom na to, že do Londýna príde po sezóne nový tréner a Felixov trvalý prestup by stál približne 100-120 miliónov eur, zdá sa, že jeho angažovanie nie je na Stamford Bridge otázkou dňa. Napovedať tomu môže aj skutočnosť, že hráč vypadol v uplynulých týždňoch zo základnej zostavy.

Na druhej strane, majiteľ Todd Boehly nemá problém investovať, čo už viackrát potvrdil. A teda, ak sa Mauricio Pochettino stane koučom CFC, bude práve na ňom, aby rozhodol, či je Joao Felix hráčom, ktorého Chelsea potrebuje. A záležať bude aj od toho, kto Modrých opustí, pretože pretlak (nielen) ofenzívnych futbalistov na Stamford Bridge je badateľný.