Main Content

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (25.-26.2.)

pondelok, 27. február 2012 11:02 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (25.-26.2.)
Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (25.-26.2.) | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Ľutovít Lettrich

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe prvé jarné, celkovo 19.kolo. Veľké prekvapenia síce nepriniesli, no nechýbali pekné hokejbalové akcie, ktoré opäť po zime priniesli hokejbalové štadióny od Bratislavy až po Kežmarok.

HBK Kometa Vrútky 2:1 (0:0,0:0,2:1) Jokerit Petržalka
Góly: T. Ruttkay, S. Čavajda – Martinusík

Nováčik z Bratislavy odohral na horúcej pôde vo Vrútkach vyrovnané stretnutie, ktoré musela rozhodnúť až tretia tretina. Hostia síce strelili gól ako prvý, no rozhodcovia ho neuznali. Potom sa k slovu dostali domáci a vybojovali si jednogólové vedenie. Hostia sa snažili vyrovnať  v powerplay, no nájazdov sa nedočkali. „Komeťáci“ sa tak natrápili, no cieľ splnili.

ŠK 98 Pruské 0:2 (0:0,0:0,0:2) Double Team Žirafa Považská Bystrica
Góly: Škrabko, Rezák

V Pruskom sa očakával bojovný hokejbal, toto očakávanie sa potvrdilo do bodky a hralo sa tvrdo, ako je v Pruskom zvykom. Aj v tomto zápase rozhodla až posledná tretina, keď prvé dve tretiny patrili brankárom. V poslednej tretine však priklonili misky váh na svoju stranu Považania, ktorý gólmi Škrabka a Rezáka zaznamenali dôležité 3 body. Double Team tak potvrdil povesť nevyspytateľného mužstva.

Imperial Vitamins Martin 10:1 (2:1,5:0,3:0) HBC Žirafa Žilina
Góly: Učník, Michnáč 3, Podhorský, Fedor, Bielený, Fodrek, Kollár, Wagner- Lajčiak

Gólové stretnutie videli diváci v Martine, kde domáci privítali v derby zápase susedov zo Žiliny. V zápase boli favoritmi domáci, no ako prvý sa do streleckej listiny zapísal hosťujúci Lajčiak, ktorý prestrelil domáceho brankára. „Vitamíny“ však nič neponechali na náhodu a ešte v prvej tretine otočilo vývoj duelu. Ďalšie dve tretiny už patrili jednoznačne domácim, ktorý vyprevadili „žifary“ s 10-gólovým výpraskom domov. Blysol sa Michnáč, ktorý zaznamenal hetrik.

LG Bratislava 5:2(2:2,2:0,1:0)ŠK 32 Profis  Sharks Bratislava
Góly: Kanich 2, Mikulčík, Giba, Strapák - Pöthe, Regula

Bratislava hostili hneď prvé jarné kolo derby. Nebolo to to najväčšie, no kvalitou a gólmi určite nesklamalo. Diváci mohli vidieť v Petržalke bojovný hokejbal s vyrovnanou prvou tretinou, v ktorej držali hostia vyrovnaný stav. Množstvo nepresností, ktoré patria k prvému kolu, nahradili pekné góly, ktoré už padali len do hosťujúcej brány. LG tak splnil úlohu favorita a udržal sa ( do nedele) na 3.mieste v tabuľke.

MHbO Géci L. Mikuláš 4:6(1:2,1:1,2:3)HBK Nitrianski Rytieri Nitra
Góly: Chovan 2, Balažovič, V. Kráľ – Martiška, Hrivnák, Maděra, Tary, Cajchan, R. Kašša

Prekvapujúco vyrovnané stretnutie sa odohralo v Kežmarku ( kvôli ľadu na ihrisku v LM museli stretnutie preložiť do Kežmarku), kde dokázali domáci držať krok s favoritom z Nitry počas celého stretnutia. Napokon však vyhrala skúsenosť, keď posledný gól majstra spod Zobora padol až do prázdnej brány. Nitra tak nedopustila prekvapenie.

Nedeľňajšie dohrávky:

MŠK Kežmarok 2:5 (1:0,1:3,0:2) HBK Nitrianski rytieri Nitra
Góly: Oravec 2 - Ladiver, Hrivnák, Mach, Thron, Kučerka

Stretnutie kola sa odohralo až v nedeľu, kde sa na horúcej pôde v Kežmarku predstavila majstrovskí rytieri. Domáci zvládli prvú tretinu na výbornú a vyhrali gólom Oravca 1:0. Druhá tretina sa už niesla v réžii favorizovaným hostí, ktoré otočili skóre. Za rytierov sa presadili reprezentanti, ktoré potvrdili svoje kvality. Záverečná tretina priniesla vyrovnaný hokejbal, no góly už padali len do bránky domácich. Hostia si tak pripísali 6-bodový víkend a udržali si tak veľký náskok na čele tabuľky.

Reebok Ružinov 8:2 (2:0,2:0,4:2) Double Team Žirafa Považská Bystrica
Góly: Behúl 2, Križan 2, Guráň, Huber, Polák, Kovalík - J. Koleno, Martančík


Reebok po sobotnom voľne nastúpil v nedeľu na svoj prvý jarný duel. Hostil tím z Považia, ktorý vydoloval 3 body v sobotu z Pruského.  Tam neinkasoval, no dnes sa predstavil v hlavnom meste, kde sa postavil proti vicemajstrovi. Už od úvodných minút bolo jasné, na ktorú bránu sa bude hrať. Po dvoch tretinách svietilo na tabuli pohodové skóre 4:0. Poslednú tretinu sa dostali k slovu aj hostia a tak diváci v Ružinove boli svedkami  10 gólov. Reebok tak potvrdil úlohu favorita.

Imperial Vitamins Martin 6:4 (3:0,1:1,2:3) Jokerit Petržalka
Góly: Kollár 4, Silvester, Zluky - Deržák, Slušný, Martinusík, Augustín


Na martinskej „Sokolovni“ sa hrala extraliga aj v nedeľu. Po sobotnej prehre prišiel do Martina ambiciózny nováčik, ktorý síce nebodoval, no vo Vrútkach zahral s domácimi vyrovnanú partiu. „Vitamíny“ sa však so „žolíkmi“ nemaznali a už po prvej tretine svietil stav 3:0, keď sa hostia v podstate nedostali ku slovu. Druhá tretina už bola vyrovnanejšia, keď sa presadili na domácej strane Kollár a za hostí Martinusík. V poslednej časti prekvapujúco Martinčania ubrali z tempa, a tak mohli diváci vidieť menšiu prestrelku. Domáci však nepripustili prekvapenie a udržiavali si 2-gólový náskok. Za Martin odohral dobré stretnutie Kollár, ktorý 4 krát rozvlnil sieť hostí. Domáci tak zaknihovali 6-bodový víkend a vyhupli sa v tabuľke na 3.miesto.