Main Content

Ján Volko je vďačný za tretie miesto v ankete Športovec roka: Môže to byť ešte lepšie?

utorok, 20. december 2022 08:18 | Autor: TASR

Ján Volko
Ján Volko | zdroj: TASR

Ján Volko sa prvýkrát v kariére dostal na stupne víťazov tradičnej koncoročnej ankety Športovec roka. Tretie miesto si vyslúžil najmä skvelým výkonom na majstrovstvách Európy, kde obsadil štvrtú priečku v behu na 100 metrov.

Dvadsaťšesťročný šprintér bol v Mníchove veľmi blízko k medaile. Za tretím Jeremiahom Azuom z Veľkej Británie zaostal len o tri stotiny sekundy (10,16 s). Pár hodín predtým v semifinále pritom dosiahol práve čas 10,13 s a vyrovnal tak vlastný slovenský rekord. "V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí mi dali svoj hlas a ocenili výkony môjho tímu. Toto krásne tretie miesto si veľmi vážim, som za to naozaj vďačný a teším sa z toho," povedal na slávnostnom galavečere v Bratislave.

Volko skončil tretí za víťazkou, olympijskou šampiónkou Petrou Vlhovou a hokejistom Jurajom Slafkovským, ktorý získal bronz na ZOH v Pekingu a bol draftovou jednotkou NHL. "Keď sa pozrieme na to, v akej konkurencii som sa umiestnil, kto skončil za mnou a predo mnou, tak je to skvelý pocit a naozaj sa z toho tretieho miesta teším. Určite je to za štvrtú priečku na ME. Pre mňa osobne to bol skvelý rok i výsledok, keďže sa nerodil ľahko. Nebol vôbec očakávaný, takže o to viac je krajší. Vždy to však môže byť lepšie a možno sa mi v ďalších rokoch podarí dostať sa vyššie aj v ankete," uviedol.

Volko ocenil aj výkon Vlhovej, ktorá obhájila vlaňajšie prvenstvo a zároveň v ankete triumfovala po štvrtý raz za sebou. "Myslím si, že keď získate olympijské víťazstvo a nikto zo Slovenska vás neprekoná, tak logicky musíte skončiť najvyššie. Petre to naozaj prajem, darilo sa jej a výsledok sa dostavil. Priznám sa, že v posledných rokoch už tak veľmi nesledujem lyžovanie, ale keď som bol menší, tak sme s otcom pravidelne pozerali. Keď bol napríklad Hermann Maier. Oni stále sledujú, ale ja už mám času menej. No vždy si rád pozriem výsledky a úspechy Petry Vlhovej," dodal.