Main Content

Prestupové novinky (6.8.): Messi, Schmeichel, Sancho, Sanchez, Coutinho či Turan

štvrtok, 6. august 2020 08:31 | Autor: Martin Gregor

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Kasper Schmeichel sníva o prestupe do Manchestru United

Nie je to tak dávno, čo bol španielsky brankár David De Gea považovaný za najlepšieho hráča Manchestru United. Niekoľkými nevydarenými zápasmi v tejto sezóne Premier League sa však začali jeho kvality spochybňovať. Jeho najhlasnejším kritikom je bývalý hráč Red Devils Roy Keane, ktorý vyzýva vedenie United, aby angažovalo lepšieho brankára, ak chcú rozmýšľať v budúcej sezóne nad titulom. Nuž a takým brankárom by vraj mohol byť Kasper Schmeichel z Leicestru City. Viac sme sa tejto téme venovali v tomto článku.

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel | zdroj: TASR

Alexis Sanchez sa určite stane hráčom Interu Miláno

Všetko nasvedčuje tomu, že Inter Miláno už dnes oficiálne potvrdí získanie služieb Alexisa Sancheza, ktorý doteraz na San Siro len hosťoval z Manchestru United. Svojimi vyjadreniami to totiž prakticky definitívne potvrdili jednak tréner Interu Antonio Conte a športový riaditeľ Nerazzurri Giuseppe Marotta, ale aj tréner Red Devils Ole Gunnar Solskajer. Podrobnosti sa dočítate tu.

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: TASR

Messi o tri alebo štyri roky ukončí kariéru

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu potvrdil, že Lionel Messi ukončí kariéru na Camp Nou. Domnieva sa, že sa tak stane už v priebehu troch alebo štyroch nasledujúcich rokov. Rekordný šesťnásobný držiteľ Zlatej lopty má aktuálne platný kontrakt s Barcelonou len do konca budúcej sezóny a preto sa čoraz viac špekuluje o tom, či v poslednej tretine svojej kariéry nevyskúša pôsobenie v inom klube. Viac o vyjadreniach Bartomeua a možnej budúcnosti Messiho sme napísali v tomto článku.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Prestup Sancha na Old Trafford ešte nie je horúci

Hoci sme včera informovali, že Manchester United a Borusisa Dortmund sa mali na základe informácii The Guardian a novinára Fabrizia Romana dohodnúť na prestupových podmienkach za mladého Angličana Jadona Sancha, vedenie žlto-čiernych tieto správy následne poprelo. Bol to teda všetko len výmysel médii? Otvorte si tento článok a dozviete sa viac.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Coutinho a Braithwaite do Premier League?

Arsenal Londýn je blízko ku angažovaniu Philippeho Countinha z Barcelony. Uviedol to španielsky Sport, ktorý tvrdí, že ďalším hráčom Kataláncov, ktorý by mohol zamieriť do Premier League je Martin Braithwaite, o ktorého sa zaujíma West Ham. Oboch futbalistov chce Barcelona čím skôr predať, aby získala financie, ktoré môže použiť na financovanie svojich vlastných nákupov. Coutinho minulú sezónu hosťoval v Bayerne, no ten nevyužil opciu na jeho trvalý prestup. Na Camp nou prišiel Brazilčan pred dvoma rokmi za vyše 140 miliónov eur z Liverpoolu, no dnes je jeho kúpa považovaná za veľmi nevydarenú. Očakáva sa, že Barcelona zaňho pravdepodobne nedostane ani len polovicu tejto čiastky. 

Lionel Messi a Philippe Coutinho
Lionel Messi a Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Rýchle správy

Galatasaray Istanbul potvrdil, že po 9 rokoch sa do tímu vracia Arda Turan. 33-ročný stredopoliar medzitým pôsobil v Atleticu Madrid, Barcelone a naposledy hosťovali v Basaksehire.

Manchester City skompletizoval príchod stopéra NathanaAkého z Bournemouthu, o ktorom sme vás informovali vo včerajších špekuláciách.