Main Content

Messi o tri alebo štyri roky ukončí kariéru, tvrdí Bartomeu

štvrtok, 6. august 2020 08:31 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu potvrdil, že Lionel Messi ukončí kariéru na Camp Nou. Domnieva sa, že sa tak stane už v priebehu troch alebo štyroch nasledujúcich rokov.

Rekordný šesťnásobný držiteľ Zlatej lopty má aktuálne platný kontrakt s Barcelonou len do konca budúcej sezóny a preto sa čoraz viac špekuluje o tom, či v poslednej tretine svojej kariéry nevyskúša pôsobenie v inom klube. Najčastejšie je spájaný s Interom Miláno, no všetky špekulácie médií sú opakovane dementované predstaviteľmi oboch klubov.

33-ročný futbalový virtuóz taktiež neraz vyjadril svoju vernosť Barcelone, no pravdou je, že sa mu niektoré veci v klube v poslednom období nepáčia a preto sa objavujú aj spomínané prestupové fámy. Dokonca ani jeho vzťah s Bartomeuom nemá byť minimálne podľa médií úplne ideálny, čo ešte viac nahráva špekuláciám.

Každopádne pokiaľ ide o jeho vzťah ku samotnému klubu, Messi vie, že je mu mnoho dlžný a preto sa nepredpokladá, že by urobil krok, ktorým by mu ublížil. Jedinou reálnou možnosťou, ktorú nevylúčil ani v minulosti, je že by na sklonku kariéry odohral nejaké zápasy za svoj rodný klub Newell’s Old Boys v Argentíne. Nemuselo by však ísť  o profesionálne duely.

,,Nie som to len ja, kto to tvrdí. Povedal to aj samotný Messi, že chce ukončiť profesionálnu kariéru v Barcelone. Je to jediný klub, ktorý preňho existuje,” povedal šéf Katláncov v rozhovore pre BeIN Sports.

,,Nemám žiadne pochybnosti o tom, že keď ukončí kariéru - o tri či štyri roky - bude tu v Barcelone. Messi v tom má úplne jasno. Je tu od svojho detstva. Pozná naše farby a vie, že je súčasť našej histórie. Je to najlepší hráč na svete. Nie len v tomto momente, ale v celej histórii tejto hry. On je Barcelonou a dal jasne najavo, že tu zostáva.”