Main Content

Kasper Schmeichel vraj sníva o prestupe do Manchestru United

štvrtok, 6. august 2020 08:31 | Autor: Martin Gregor

Kasper Schmeichel, Manchester United
Kasper Schmeichel, Manchester United | zdroj: TASR

Nie je to tak dávno, čo bol španielsky brankár David De Gea považovaný za najlepšieho hráča Manchestru United. Niekoľkými nevydarenými zápasmi v tejto sezóne Premier League sa však začali jeho kvality spochybňovať. Jeho najhlasnejším kritikom je bývalý hráč Red Devils Roy Keane, ktorý vyzýva vedenie United, aby angažovalo lepšieho brankára, ak chcú rozmýšľať v budúcej sezóne nad titulom.

Ďalšia legenda klubu Ryan Giggs zas tvrdí, že Manchester United musí získať minimálne tri veľké posily, aby sa dokázal rovnať kvalitou dvom najlepším anglickým celkom Liverpool FC a Manchester City. Či však ide aj o posilnenie brankárskeho postu to nešpecifikoval.

Pravdou zostáva, že tréner červených diablov Ole Gunnars Solskajer španielskemu brankárovi De Geovi dôveruje a stále ho považuje za jednotku tímu. Pred pár dňami sa vyjadril v tom zmysle, že forma hráča je dočasná a mení sa, no štandard kvality zostáva a ten je u De Geu veľmi vysoko.

Napriek tomu sa však čoraz viac špekuluje, kto by mohol De Geu na Old Trafford nahradiť. Vyzerá to tak, že britské média sa zamerali hlavne na Kaspera Schmeichela z Leicestru City, teda syna legendy Red Devils dánskeho brankára Petra Schmeichela, ktorý v roku 1999 zohral významnú úlohu pri získaní prestížneho treble (Premier League, Liga majstrov a FA Cup).

K týmto fámam prispel najnovšie bývalý spoluhráč a kamarát Kaspera Schmichela z Manchestru City, kde začínal svoju kariéru, Mikkel Bischoff, ktorý povedal, že Kasper vždy sníval o tom, aby si jedného dňa zachytal za Manchester United. V rozhovore pre Ekstra Bladet taktiež uviedol: ,,Untied určite nebude znepokojovať jeho vyšší vek (33). Mnohí najlepší brankári sú ďaleko po tridsiatke. Pokojne môže za United odchytať tri alebo štyri výborné sezóny. Schmeichel je obrovský fanúšik United. Vždy chcel byť súčasťou tohto tímu. Ak sa stane jeho posilou, splní sa jeho najväčší sen.”