Main Content

Nahnevaný obranca West Hamu: Premier League akoby čakala, kým niekto umrie

nedeľa, 15. marec 2020 15:25 | Autor: Jakub Vaverka

Premier League
Premier League | zdroj: Digisport.sk

Taliansky obranca sa obul do anglických autorít po tom, čo sa mu nepozdávajú ich kroky v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom.

Obranca anglického West Hamu United Angelo Ogbonna je nespokojný s tým, ako sa vedenie Premier League a celkovo anglická vláda postavila k riešeniu pandémie koronavírusu. Ogbonna totiž pozorne sleduje, čo vírus narobil v Taliansku a nechce, aby sa podobný scenár opakoval aj vo Veľkej Británii.

„Som rád a uľavilo sa mi, keď som zistil, že sú všetky zápasy odložené. Takisto nižšie ligy. Vyzeralo to, ako keby takmer chceli ignorovať vzniknutý problém,“ prináša jeho slová taliansky denník Corriere della Sera 

„Nejde len o futbal, ale je to problém, ktorý je zakorenený v anglickej mentalite. Stále si neuvedomujú nebezpečenstvo, vírus môže byť prenesený za pár sekúnd. A nesprávajú sa zodpovedne,“ tvrdí skúsený 31-ročný obranca.

„Je absolútne neakceptovateľné, že náš zápas proti Arsenalu sa normálne hral. Predtým hrali zápas proti Olympiacou Pireus, ktorých majiteľ bol pozitívne testovaný na koronavírus. Doslova to vyzerá, ako keby Premier League čakala na to, že niekto zomrie,“ zakončil Ogbonna.