Main Content

V hromadných pretekoch triumfovala Öbergová, Fialková tesne za najlepšou desiatkou

nedeľa, 26. január 2020 15:51 | Autor: TASR

Paulína Fialková
Paulína Fialková | zdroj: TASR

Pokljuka 26. januára (TASR) - Slovenská biatlonistka Paulína Fialková zavŕšila svoje pôsobenie na podujatí 6. kola Svetového pohára 13. priečkou v pretekoch s hromadným štartom.

V slovinskej Pokljuke finišovala v nedeľu s odstupom 1:37,9 minúty na víťaznú Švédku Hannu Öbergovú. Druhá skončila s odstupom 6,5 sekundy Talianka Lisa Vittozziová, na treťom mieste dobehla Francúzka Anais Bescondová s mankom 27,6 s.

Fialková v nenáročných podmienkach netrafila na prvej streľbe v ľahu svoj druhý výstrel. Na druhej položke si tiež pripísala jedno zaváhanie. Na prvej streľbe v stoji vyčistila všetky terče a pokúsila sa zabojovať aspoň o prvú desiatku. Lenže na poslednej položke opäť raz minula a celkovo mala na konte tri trestné okruhy.

V prvej polovici pretekov udávala tempo Öbergová, ktorá prebehla na čele po medzičase na prvej i druhej streľbe. Pri prvej stojke raz zaváhala a prepustila vedúcu priečku bezchybnej Talianke. Lenže na štvrtej streľbe Švédka nezaváhala a na záverečnom okruhu ukázala svoje bežecké kvality.