Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po prehre v Chorvátsku

nedeľa, 17. november 2019 07:05 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbalisti
Slovenskí futbalisti | zdroj: TASR

Ani vedenie Slovensku nepomohlo, keďže Chorváti zaslúžene výsledok otočili. Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (7) – Dostal tri góly a aj tak bol najlepší hráč Slovenska v tomto zápase, čo najlepšie vystihuje situáciu. Mal viacero dobých zákrokoch, hoci s výnimkou strely Petkoviča nešlo o extra náročnú prácu. V rozohrávke mohol byť presnejší, úspešnosť mal pod 60 %.

Peter Pekarík (4) – Musí začať hrávať, inak to nebude ten spoľahlivý Pekarík, cez ktorého nikto neprejde. Lebo aj v tomto zápase cez neho prechádzali… Najviditeľnejšie to bolo pri treťom góle súpera, keď nestíhal Barišičovi. Škoda, že v prvom polčase nepremenil svoju veľkú šancu, ale aspoň sa do nejakej dostal…

Denis Vavro (3) – Podbehol center Jedvaja a Petkovič mal čistú šancu, pričom tých zaváhaní mal viac. Petkoviča nedôrazne bránil pri jeho strele. Niekoľko lôpt hlavou odvrátil, ale celkovo nestíhal a viackrát zle odhadol situácie.

Milan Škriniar (6) – V závere, keď už bolo rozhodnuté, mal pár zaváhaní, ale dovtedy bol jeho výkon v poriadku. Nemá to jednoduché, keďže často musí hasiť situácie za spoluhráčov. Tradične bol dobrý v prihrávkach, mierne lepšiu úspešnosť mal z našich len Pekarík.

Dávid Hancko (3) – V úvode zblokoval strelu Modriča, neskôr prehral súboj s Perišičom pred jeho hlavičkou. Smerom dopredu bol neviditeľný a podobne aj smerom dozadu. Treba však povedať, že Chorváti útočili hlavne po opačnej strane.

Juraj Kucka (6) – Zblokoval strelu Perišiča, ktorá mohla byť gólová. Sám sa pokúšal strieľať na opačnej strane, hoci bránu súpera neohrozil. Bol aktívny a dobre pracoval pred našou bránou, ale práve jeho strata lopty naštartovala zápasový obrat.

Stanislav Lobotka (6,5) – Hral oveľa lepšie ako v prvom zápase. Výborne asistoval na náš gól a predviedol tiež ukážkový návrat pri prečíslení súpera, keď nedovolil odcentrovať Brekalovi. Niekdy však precenil svoje schopnosti, aj preto mal súper v závere ešte niekoľko šancí.

Marek Hamšík (5,5) – Tradične sa najviac z našich zapájal do hry, keď mal 62 dotykov s loptou, pričom viac ich mal len Vavro (63). Lenže kým pri slovenskom stopérovi domáci chceli, aby rozohrával, pri Hamšíkovi určite nie. Rozdal tri kľúčové prihrávky, pričom hlavne tie na Pekaríka a Boženíka spievali. Ale niečo tomu chýbalo, potrebujeme totiž, aby bol Hamšík nebezpečný v blízkosti súperovej brány, čo teraz nebol ani náhodou.

Albert Rusnák (2) – Nemal jedinú súcu akciu smerom dopredu za celý svoj pobyt na ihrisku, čo hovorí za všetko. Občas aspoň pomáhal brániť.

Róbert Boženík (7) – Pri svojom góle urobil skvelú prácu, keď mu vyšla narážačka, nábeh a tiež zakončenie. V závere prvého polčasu mal ešte jednu strelu. Svoju prácu si urobil. Aby ukázal ešte viac, na to by potreboval aj pomoc od spoluhráčov, ktorá neprišla.

Róbert Mak (3) – Podal herne lepší výkon ako naše druhé krídlo, veď mal aspoň prienik zakončený strelou vedľa, ale všetko prekrýva hlúpa červená karta. Ale ruku na srdce, nám by v tej fáze duelu nepomohlo ani to, kedy sme mali my na trávniku o hráča viac, čiže Makovo vylúčenie už nič neriešilo.

Lukáš Haraslín, Michal Ďuriš, Patrik Hrošovský (bez známky) – Haraslín hral síce dostatok minút na ohodnotenie známkou, ale drvivá väčšina z nich bola už pri presilovke súpera, čiže aj jeho úlohy museli byť iné. Ďuriš a Hrošovský už nemohli nič v stretnutí zmeniť.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon