Main Content

Ktorý Slovák má najbližšie k UFC?

utorok, 12. november 2019 10:25 | Autor: Jakub Vaverka

UFC Fight Night Praha
UFC Fight Night Praha | zdroj: Sport7.sk

Aj keď Slovensko svoje zastúpenie v UFC ešte nemalo, čoskoro by sa to mohlo zmeniť. Želiezkom v ohni je slovenský bojovník Ľudovít Klein. Momentálne má z našich bojovníkov najväčšiu šancu.

Na Oktagon 15 malo byť oznámené veľké rozhodnutie ohľadom budúcnosti slovenského bojovníka Ľudovíta Kleina. Dlho sa jeho meno skloňuje s prestížnou organizáciou UFC. Preto si väčšina priaznivcov myslela, že promotéri Oktagonu slávnostne oznámia, že talentovaný Klein sa dohodol s UFC na kontrakte.

Nakoniec to bol zlý odhad. Klein bude bojovať na turnaji Oktagon 16, ktorý je na programe v marci v Ostrave. Pritom, je na mieste povedať, že „Lajos“ má k najlepšej MMA organizácii na svete naozaj blízko.

Jeho bilancia aktuálne predstavuje 15-2. Naposledy prehral v roku 2017, vtedy prišli obe jeho porážky. Dva roky je neporazený a ťahá sériu šiestich výhier za sebou. Všeobecne sa traduje, že jeho kontrakt s UFC je na spadnutie.

Štartovať pôvodne mal na nedávnom UFC Fight Night, ktoré sa konalo v dánskej metropole Kodani, ale organizátori nakoniec siahli po inom mene. Zápasník v jeho pozícii to má náročné, pretože nemá podpísaný kontrakt, pričom UFC mu môže zavolať, keď niekto z oznámených bojovníkov vypadne.

Následne sa dostáva do nevďačnej pozície, kedy má krátky čas na prípravu. Klein by ale šancu štartovať v UFC zobral. Má 24 rokov a na československej scéne sa už prakticky nemá kam posúvať. Okrem toho, s Oktagonom má podľa dostupných informácií dohodu, že ho do UFC pustí.

Ak to nebude do marca, tak po prípadnej siedmej výhre v rade by už k tomu skutočne malo dôjsť. Iný Slovák momentálne nemá k UFC tak blízko.