Main Content

REBRÍČEK: 10 najlepších hokejbalistov na Slovensku

utorok, 15. november 2011 11:44 | Autor: Martin Kollár

REBRÍČEK: 10 najlepších hokejbalistov na Slovensku
REBRÍČEK: 10 najlepších hokejbalistov na Slovensku | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto SITA

Hoci je ešte anketa o najlepšieho hokejbalistu roku 2011 v nedohľadne my sme sa pokúsili, samozrejme SUBJEKTÍVNE zostaviť rebríček TOP hokejbalistov na Slovensku. Výber je zameraný na ´čistokrvných´ hokejbalistov. Budeme len radi, keď sa zapojíte do diskusie a napíšete nám vašu predstavu o zložení Top ´10tky´.

10. miesto – Jaroslav Martinusík

Prekvapivé, ale určite zaslúžené umiestnenie pre 20-ročného Skaličana. Hoci túto sezónu o ňom veľa nepočuť (zlomená ruka), ešte na MS robil problémy svojou rýchlosťou a dravosťou súperovým obrancom. Je jedným z hráčov, na ktorom bude stáť hokejbalová reprezentácia o pár rokov.

9. miesto – Michal Ecker

Mladý nitriansky útočník sa stal za rok pôsobenia u Rytierov známy u celej hokejbalovej spoločnosti na Slovensku. Možno správna voľba trénera zaradiť ho do formácie ku skúseným hráčom, no nepochybne aj talent ho vyniesli na 9. miesto rebríčka. Momentálne v tejto sezóne odohral len pár minút, keď kvôli zraneniu ramena nedohral hneď prvý extraligový duel.

8. miesto -  Tibor Kapánek

Jeden z mála slovenských hokejbalistov, ktorý okúsil zahraničný chlebík. 6 rokov odohral vo švajčiarskej hokejbalovej extralige za tím Oberwil Rebells. Hoci sa v Auguste tohto roku rozlúčil s aktívnou hráčskou kariérou ( vyhral s Oberwilom Svetový pohár klubov, pričom vo finále dal posledný gól zápasu, i svojej dlhoročnej hokejbalovej kariéry) jednoznačne sa stal ikonou hokejbalovej scény. Napriek tomu, že bol obrancom v produktivite sa vyrovnal často krát útočníkom. Ďakujeme za reprezentáciu Slovenska!

7. miesto – Marián Giba

Určite zaslúžene sa do Top 10tky dostal ďalší matador tentoraz ´len´ z Bratislavy, ktorý predvádza dlhoročne spoľahlivé výkony nielen v obrane ´LG´ ale aj v reprezentácii( bol kapitánom), kde patril medzi naše opory. Hoci už má 36 rokov stále prevyšuje väčšinu obrancov v našej extralige. Len pre zaujímavosť v predminulom kole extraligy napol sieť v Pruskom 4 krát.

6.miesto – Jozef Minárik

O miesto vyššie sme zaradili kolegu M. Gibu nielen z obrany ´LG´ ale aj z reprezentácie, kde patrí medzi dlhoročné opory našich zadných radov. Komplexný obranca disponuje všetkými zbraňami – strela, telo, vynikajúca kondička. 30-ročný bek . Nechýbal v tohtoročnom výbere na domácich majstrovstvách sveta, kde bol členom prvej lajny.

5. miesto – Milan Ladiver

27.ročný útočník preskákal v extralige na svoj vek dosť. Odchovanec Žirafy Žilina má na konte majstrovský titul z dvoma rôznymi klubmi – najprv sa tešil s LG Bratislava a minulý rok prestúpil k Rytierom, s ktorými vybojoval premiérový titul. Kreatívny, i keď dosť často impulzívny útočník bol jedným z pilierov nášho tímu na MS 2011. Určite bude oporou aj do ďalších rokov.

4.miesto – Róbert Kašša

O zaradení dlhoročného reprezentanta do elitnej 10tky niet pochýb. Majster sveta z roku 1999 odohral za národný tím 41 zápasov, čo je slušná porcia. Tento 36-ročný borec okúsil aj hokejbal ďaleko za hranicami Slovenska, presnejšie v Kanade za tímy  Montreal Black Knights a neskôr  Montreal Jules & Emis. I keď už málokto čakal, že po ukončení reprezentačnej kariéry v roku 2007, sa predstaví ešte aj tohto roku na domácom šampionáte. Nepochybne si to však zaslúžil, však tento  ,,Nitrančan´´ doviedol minulý rok tamojších Rytierov až k majstrovskému titulu.

3.miesto – Dušan Danko

Ikona Reeboku Ružinov, ktorý je priam nenahraditeľný v obrane Bratislavčanov. Tento rok však bol prekvapujúco nahradený v reprezentácii inými bekmi, čo bolo veľké prekvapenie v nominácii trénera Töröka. Jeho prednosťou je najmä vynikajúca strela, s ktorou majú problémy azda všetci brankári extraligy.  Aj ako obranca atakuje tie najvyššie priečky v tabuľke produktivity.

2.miesto – Branislav Thron

Štvornásobný hokejbalista roka, ktorý momentálne obhajuje toto ocenenie patrí medzi opory Rytierov, kam prestúpil pred minulou sezónou z ´LG´. Taktiež sa prekvapujúco nedostal do záverečnej nominácie na tohtoročné MS i napriek tomu, že je hráčom roka. Šikovný pravák, ktorý je známy svojou presnou strelou, už nie je najmladší, no aj vo svojich 36 rokoch stále prevyšuje veľkú väčšinu hokejbalistov na Slovensku.

1.miesto – Michal Hrivnák

Na výslnie nášho rebríčka sa dostala dlhoročná opora našej reprezentácie, kde sa dokázal presadiť už v mladom veku. Tento top útočník, ktorý pred pár dňami oslávil životné jubileum hrával dlhé roky za Martin, no pred minulou sezónou prestúpil taktiež k Rytierom a splnil si tak sen v podobe majstrovského titulu. 

Michal Hrivnák, alebo ak chcete "Jimmy", ako ho všetci poznajú zverejnil svojich TOP favoritov:
,,Nebudem písať presne desiatich najlepších hokejbalistov, ale rozdelím to do takých troch skupín´´:  1.skupina - TOP je pre mňa Chovan,  2.skupina – Ladiver, Minárik, Rímsky (bez presného poradia),  3.skupina - Martinusik, Slovák, Petrík, Giba, Lvomský, Kašša, Ecker, Kollár, Wagner,Lihaň, Lajčiak, Fedor, Dubovec, Thron a Danko. Dvadsiaty chcem byť  ja :)Takto nejako si to predstavujem. Určite som niekoho dobrého zabudol, no bolo to spontánne, tak ako ma to momentálne napadlo".

Je ťažké vybrať presne 10 najlepších hokejbalistov. Mená ako Maděra, Lajčiak, Rímsky, Lihaň, Galbavý, Jakubčo určite patria do elitnej spoločnosti hokejbalistov a reprezentácia bude na nich do ďalších rokov stavať svoje základy. Nateraz však (bohužiaľ) starší borci stále hrajú prvé husle.

Podeľte sa s nami o vaše názory na túto tému aj v diskusií pod článkom!