Main Content

V Chelsea to začína vyzerať dobre. Na hodnotenie je ale skoro

pondelok, 8. júl 2019 09:13 | Autor: Jakub Vaverka

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: Instagram

Chelsea po sezóne prišla o trénera Maurizia Sarriho, ktorý sa rozhodol odísť do Juventusu Turín. Niet sa mu čo čudovať, veď v Londýne bol nechcený. Trénerská stolička na Stamford Bridge sa uvoľnila. Zaplnila ju klubová legenda - Frank Lampard.

Lampard bol potvrdený trénerom Chelsea v priebehu minulého týždňa, ale už v úvodných dňoch jeho pôsobenia v manažérskej funkcii je badať, že veci sa v modrom klube pohli. Chelsea skončila na treťom mieste Premier League a vyhrala Európsku ligu.

Tréner Maurizio Sarri ale nemal dôveru vedenia a ani fanúšikov, dával prednosť niektorým futbalistom a menil pozície hráčom, ktorí patrili dovtedy medzi najlepších. Odišiel do Juventusu Turín. K tomu prirátajme odchod Edena Hazarda do Realu Madrid, čo znamená pre Chelsea koniec éry. Teraz začína nová. 

A v neposlednom rade, Modrí nemôžu dve prestupové obdobia kupovať nových futbalistov. Lampard prichádza do klubu, kde to nebude mať jednoduché. Má za sebou jednu sezónu ako hlavný tréner, v druholigovom Derby County. Verejnosť mu vyčíta, že nemá dostatok skúseností. Ale spomeňme si, ako na tom bol Zidane keď prichádzal do Realu Madrid.

Počas prvých dní vo funkcii Lampard povedal, že sa teší na prácu v klube, že dá priestor mladíkom, a že odovzdá, čo bude v jeho silách. S potvrdením nového trénera sa začalo konať. V  tých istých dňoch sa skompletizoval transfer Matea Kovačiča z Realu Madrid, taktiež odchod Alvara Moratu do Atlética Madrid na trvalý prestup.

Zranený Ruben Loftus-Cheek podpísal nový päťročný kontrakt a rokovania prebiehajú aj s Callumom Hudsonom - Odoiom. Vrátili sa Kurt Zouma či Michy Batshuayi a šancu ukázať sa má aj Danny Drinkwater, ktorého Sarri odpísal ešte pred tým, ako mu dal šancu. 

Lampard je ako tréner veľmi aktívny. S hráčmi sa rozpráva, vysvetľuje. Taktiež dáva médiám množstvo rozhovorov a v tomto momente vieme, aké má plány a aké sú jeho postoje. A v neposlednom rade, stoja za ním fanúšikovia a klubové vedenie. Frank Lampard je legendou Chelsea.

Ružové okuliare ale mať netreba, ak nebudú výsledky, bude to mať veľmi ťažké. Momentálne začína v Londýne nová kapitola, s domácim trénerom a mladšími futbalistami. Bez veľkých prestupov.