Main Content

Hamšík sa nevie dočkať súboja na Anfielde: Bude to veľký zápas!

štvrtok, 29. november 2018 11:18 | Autor: TASR

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: TASR

Neapol 29. novembra (TASR) - Triumf futbalistov SSC Neapol nad srbským majstrom Crvenou Zvezdou Belehrad režíroval v stredu v Lige majstrov slovenský kapitán "Partenopei" Marek Hamšík. V 11. minúte súpera načal úvodným gólom a v 52. minúte luxusnou prihrávkou pripravil na 3:0 gól Belgičanovi Driesovi Mertensovi. Po dominantnom výkone a výhre 3:1 je Neapol na čele tabuľky C-skupiny.

Postupová situácia v skupine je riadne zamotaná, keďže francúzsky šampión Paríž St. Germain zdolal FC Liverpool 2:1 a postúpiť ešte môže každý z tejto trojice. Neapol má bez prehry 9 bodov, druhý je osembodový PSG a tretí šesťbodový LFC. Práve na Anfielde sa v decembri Neapol predstaví v poslednom 6. kole skupinovej fázy. "Sme radi, že sme ziskom troch bodov potešili našich skvelých divákov. Som šťastný za gól. Najdôležitejšie je ale to, že sme vyhrali," povedal pre svoj oficiálny web 31-ročný Slovák, ktorý po centri z ľavej strany a predĺžení od Maximoviča bol v správny čas na správnom mieste a doklepol loptu do siete. Na 2:0 zvýšil Mertens šikovným zakončením v 33. minúte a rovnaký hráč v druhom polčase profitoval z excelentnej asistencie Slováka na 3:0.

Neapol zdolal v prvom zápase "The Reds" doma 1:0 a za istých okolností mu môže stačiť v odvete aj prehra. "Bude to veľký zápas. Dáme do toho všetko a verím v náš postup. Máme skvelé mužstvo," uviedol Hamšík, ktorý strelil v sezóne svoj prvý gól. Neapol by už bol teraz istým postupujúcim, ak by v 1. kole vyhral v Belehrade (0:0), resp. by v Paríži nestratil v nadstavenom čase víťazstvo (2:2). "Samozrejme, je tam určitá ľútosť. Ale na druhej strane, kto by povedal, že po 5. kole budeme bez prehry lídrami C-skupiny?" dodal Hamšík, ktorý počas zápasu odbehal 12,4 kilometra (najviac zo všetkých hráčov), mal 101 prihrávok (druhý najvyšší počet) a prihrával s 93%-nou úspešnosťou (najvyššie číslo zo všetkých hráčov).

"Povedal som, že tento zápas s CZ ešte nebude rozhodujúci. Dosiahli sme to, čo sme potrebovali. Sme na čele skupiny a musíme zostať pozitívni," citovala agentúra AFP trénera domácich Carla Ancelottiho. Srbi majú na konte 4 body a postup do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2018/2019 by im zaistila domáca výhra nad PSG.