Main Content

Neapol uhral s Rimanmi jeden bod: Calzona dôveroval Lobotkovi s plnou minutážou

nedeľa, 28. apríl 2024 20:08 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom remizovali v nedeľňajšom zápase 34. kola Serie A s AS Rím 2:2.

Mužstvo trénera slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu pokračuje v kolísavej forme, v uplynulých šiestich ligových dueloch získalo len šesť bodov. V tabuľke patrí Neapolu ôsma priečka, Rimania sú na piatom mieste.

Hostia otvorili skóre duelu po hodine hry, keď Paulo Dybala premenil penaltu. O päť minút neskôr odpovedal Mathias Olivera a vyrovnal. V 84. minúte rozhodca nariadil pokutový kop v prospech Neapola a Victor Osimhen poslal svoj tím do vedenia 2:1. Domáci však tesný náskok nedokázali udržať a Tammy Abraham upravil hlavou na konečných 2:2.

Situáciu ešte posudzoval VAR pre ofsajd, ale presný zásah platil. Atalanta zdolal Empoli 2:0 a patrí jej šiesta priečka. Triumf domácich zariadili Mario Pašalič z penalty a Ademola Lookman. Empoli sú na 17. pozícii. Hráči Interu Miláno zvíťazili nad FC Turín 2:0.

Hostia hrali od 49. minúty bez vylúčeného Adriena Tamezeho a už istý majster tejto sezóny to využil vďaka dvom gólom Hakana Calhanogluho. Bologna remizovala s Udinese 1:1 a potvrdila štvrté miesto v tabuľke.