Main Content

Buffon perfektne vysvetlil rozdiel medzi Messim a Ronaldom

piatok, 23. marec 2018 12:14 | Autor: Timotej Gašper

Buffon, Ronaldo, Messi
Buffon, Ronaldo, Messi | zdroj: TASR

Taliansky brankár a legenda, Gianluigi Buffon, sa pred dnešným zápasom Talianska s Argentínou vyjadril na otázku, aký je rozdiel medzi hviezdou Barcelony a Cristianom Ronaldom.

Nekonečné porovnávanie, ktoré nikdy nedospeje k rozumnému záveru, keďže fanúšikovia si budú vždy svojho obľúbenca chrániť viac, ako toho druhého. Lionel Messi a Cristiano Ronaldo sú nepochybne ikonami posledného desaťročia a patria k legendám svetového futbalu. Fanúšikovia by tak mali byť šťastní, že môžu sledovať výkony oboch týchto velikánov a nie sa bezvýznamne predbiehať, ktorý z nich je predsa len o chĺpok lepší.

Na otázku, aký je medzi nimi rozdiel a teda ktorý je lepší, odpovedal veľmi elegantne Gianluigi Buffon: "Sú to dvaja úplne odlišní hráči! Messi je viac komplexný, pretože jeho úloha je začínať oveľa hlbšie, ako Cristiano. Leo má viac technickej kvality a hernej vízie, pretože je platný aj ako tvorca a posúvač hry, nielen zakončovateľ. Z Cristiana sa možno aj vďaka veku stal skúsenejší hráč a je absolútnym zabijakom v pokutovom území. Pre porovnanie z minulosti, už to nie je ten Ronaldo, ktorý behal za každou loptou kvôli kľučkám či trikom. Naučil sa lepšie využívať svoju energiu, vezme loptu, navedie si ju do šestnástky a snaží sa skórovať."

Aj keď sa Buffon vyjadril vskutku rozumne a vytiahol najsilnejšie stránky oboch hráčov, je takmer nad slnko jasné, že nekonečné hádky ohľadom Messiho a Ronalda sa budú internetom šíriť ešte veľmi, veľmi dlho.