Main Content

Akrobatické lyžovanie: V ženskom skikrose kanadské double

piatok, 23. február 2018 07:47 | Autor: TASR

Kelsey Serwová
Kelsey Serwová | zdroj: TASR

Pjongčang 23. februára (TASR) - Kanadská akrobatická lyžiarka Kelsey Serwová získala na ZOH 2018 v Pjongčangu zlatú medailu v skikrose. Vo finále v Snehovom parku Phoenix triumfovala pred krajankou Brittany Phelanovou. Bronz vybojovala Fanny Smithová reprezentujúca Švajčiarsko.

Dvadsaťosemročná Serwová sa dostala do vedenia krátko po štarte a už pred seba nikoho nepustila. Zaujímavý bol súboj o ďalšie pozície, napokon sa na striebornú dostala Phelanová. Favorizovaná Švédka Sandra Näslundová skončila až štvrtá. Malé finále vyhrala Alizee Baronová z Francúzska.

Serwová získala v Soči v skikrose striebro, teraz už vystúpila na olympijský trón. Je majsterkou sveta z roku 2011 v Deer Valley. V roku 2016 triumfovala aj na prestížnych X-Games v Aspene.

Súťaž žien poznamenalo viacero nepríjemných pádov. Po jednom z nich museli transportovať do nemocnice Kanaďanku Indiu Sherretovú.

výsledky:

ženy - skikros: 1. Kelsey Serwová, 2. Brittany Phelanová (obe Kan.), 3. Fanny Smithová (Švaj.), 4. Sandra Näslundová (Švéd.), 5. Alizee Baronová (Fr.) (1. v B-finále), 6. Lisa Anderssonová (Švéd.), 7. Sanna Lüdiová (Švaj.), 8. Sami Kennedyová-Simová (Aust.), 9. Katrin Ofnerová (Rak.) (vo štvrťfinále), 10. Marielle Bergerová Sabbatelová (Fr.)