Main Content

Slovanu sa črtá nová posila: Prísť by mohol český útočník z KHL

štvrtok, 21. september 2017 11:47 | Autor: Dávid Lech

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

HC Slovan Bratislava neodštartoval v novej sezóne v KHL najlepšie. Pomôcť zlepšiť situáciu v tíme „belasých“ by mohla nová česká posila do útoku.

Jediný slovenský účastník v KHL aktuálne háji v Západnej konferencii jedenástu priečku so ziskom 12 bodov v 12 stretnutiach a v posledných siedmich zápasoch sa z víťazstva radoval len v jednom prípade. Zverencom Miloša Říhu by mohol už čoskoro pomôcť nový hráč. „Belasí“ majú údajne záujem o českého hokejistu zo Severstaľu Čerepovec Petra Holíka.

25-ročný center prišiel do ruského klubu pred novým ročníkom ako jedna z najväčších posíl. V 10 stretnutiach pozbieral 3 body za bilanciu 1+2 a najnovšie informácie z Ruska hovoria o tom, že jeho doterajší tréner Alexander Guljavcev s ním už neráta. Severstaľ ho zapísal na listinu voľných hráčov, odkiaľ si ho môže zadarmo do tímu stiahnuť akýkoľvek iný celok z ruskej nadnárodnej súťaže.

Podľa portálu hokej.cz má o Holíka záujem niekoľko klubov. „Podľa jednej z verzií má o Holíka stáť aj Slovan Bratislava. Klub, kde sídli česká enkláva, by rád posilnil ofenzívu. Šikovný korčuliar a technik by sa trénerovi Říhovu bez pochýb hodil. Uvidíme, či dôjde k zmene v lehote podľa pravidiel KHL. Na listine voľných hráčov a teda k dispozícii konkurencii zostane Holík 48 hodín. Dohoda by prípadne mohla klapnúť aj neskôr, akonáhle by Holík uzavrel všetky náležitosti pôsobenia v Severstali,“ píše česká stránka.

Vedenie Slovana tak má možnosť bezplatne siahnuť po Holíkovi do 22. septembra 2017. Prioritou odchovanca Zlína je po prvom zahraničnom angažmáne ostať v cudzine, ideálne v KHL, čo dáva „belasým“ opäť o niečo väčšiu nádej na zisk nového hráča.