Main Content

Dominik Hašek sa znovu oprel do Ruska: Slováci v KHL znamenajú počet ruských vojakov na fronte

piatok, 29. marec 2024 16:43 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Dominik Hašek
Dominik Hašek | zdroj: TASR

Bývalý český hokejový brankár Dominik Hašek patrí k otvoreným kritikom agresie Ruska na Ukrajinu. Teraz niekdajšia opora Buffala a Detroitu pridala ďalšie ostré slová.

Olympijský víťaz z Nagana sa oprel do Slovákov pôsobiacich v KHL. V rozhovore pre Denník Šport uviedol: Keď dnes pracuje v Rusku deväť slovenských hokejistov hrajúcich v KHL, znamená to, že o deväť viac Rusov môže bojovať a zabíjať na fronte, alebo o deväť viac Rusov robí teroristické zločiny v Európe, alebo o deväť viac Rusov pracuje v továrni na výrobu munície. O tomto rozhodli svojím postojom vaši poslanci, ktorých ste si zvolili."

Hašek otvorene kritizuje aj účasť hráčov z KHL na svetovom šampionáte v Česku: "Ak by ste chceli hľadať vinníka z Putinovej imperialistickej vojny, tak to nie sú vaši občania (napríklad hokejisti), ktorí tam pracujú legálne podľa zákonov vašej krajiny. V prvom rade treba viniť tých, ktorí takto nastavili zákony, čo sú vaši poslanci a vláda.

Momentálne chcete, aby Slovenský zväz ľadového hokeja rozhodol o tom, na čo má asi vaša spoločnosť, predpokladám, názor päťdesiat na päťdesiat. Keby som mal hovoriť za seba, tak by som hráčov z KHL na majstrovstvách sveta nechcel, lebo ich práca v Rusku je podpora ruskej vojny a preto umiera viac Ukrajincov. Život kladiem nad akúkoľvek hru alebo úspechy v športe."