Main Content

VIDEO: SFC 2017 predčil očakávania, pozrite si aftermovie! (+hlasy)

utorok, 5. september 2017 15:36 | Autor: Jakub Vaverka

VIDEO: SFC 2017 predčil očakávania, pozrite si aftermovie! (+hlasy)
VIDEO: SFC 2017 predčil očakávania, pozrite si aftermovie! (+hlasy) | zdroj: © SFC

Záver augusta patril v Bratislave florbalu. Mladý šport, ktorý naberá stále viac a viac na popularite zažil svoju oslavu. V rámci Slovak Floorball Cupu si zmeralo sily vyše sto tímov, ľudia sa bavili a organizátori neskrývali spokojnosť.

Slovak Floorball Cup bol, čo do počtu tímov, najväčším turnajom, aký kedy Slovensko zažilo. Za všetkým stála tvrdá práca organizárov a kopec obetovaného voľného času. Nakoniec však všetko dobre dopadlo. Do Bratislavy si našli cestu družstvá nielen z našej krajiny, ale aj z Česka, Talianska alebo dokonca Turecka. "Môj pohľad na Slovak Floorball Cup je úžasný. Za dva roky sa nám podarilo vytvoriť z jedného sna veľkú medzinárodnú akciu pre viac ako 1400 účastníkov z 15 krajín," povedal pre Šport7.sk jeden z organizátorov Lukáš Chovan.

Stále iba stredoškolák, ktorý sa však nikdy nebál výziev neskrýval spokojnosť. "Je to skvelý pocit, zároveň ale veľká zodpovednosť. Dokázali sme spojiť florbal a zábavu, vybavili sme koncert Majka Spirita. Najviac ma potešilo viacero vecí. Hlavne to, že sme to organizovali v podstate dvaja a dokázali sme ľuďom, že sa to dá. Prvý raz sme taktiež videli hrať na medzinárodnej scéne Turkov. Rusi nám odkázali, že o rok prídu silnejší. Taliani nám napísali, že ich srdcia ostali v Bratislave," hodnotil Chovan.

"Sme si vedomí, že to nebol dokonalý turnaj. To sa za dva roky ani nedá. Hneď deň po finále sme začali pracovať na novom ročníku, aby bol ešte o niekoľko tried lepší. Chceme patriť medzi najväčšie a najlepšie turnaje na svete, kde sa ľudia budú baviť florbalom. Turnaj, kde zažijú množstvo zážitkov," zakončil ambiciózny talentovaný organizátor exkluzívne pre náš portál.