Main Content

Vladimir Kličko ukázal na Ukrajine zbierku opaskov

štvrtok, 7. júl 2011 22:30 | Autor: TASR

Boxer Vladimir Kličko ukázal kompletnú kolekciu víťazných opaskov vo svojej rodnej Ukrajine pár dní potom, ako zdolal Davida Haya a stal sa svetovým šampiónom v ťažkej váhe.

Víťazstvo znamenalo skompletizovanie zbierky najdôležitejších profesionálnych pästiarskych titulov rodiny Kličkovcov.

Vladimir je momentálne držiteľom troch titulov majstra sveta vo verziách IBF, WBO, WBA a jeho starší brat Vitalij doplňuje zbierku o opasok WBC. "Ak doteraz niekomu nebolo jasné kto je svetovým šampiónom, teraz sa mu nebudú pliesť iné mená. Máme zozbierané všetky opasky. To bol cieľ a to bol sen," povedal novinárom mladší z bratov.

Vladimir Kličko tiež prezradil, že ešte nemá v pláne ukončiť kariéru. O ďalšom súperovi predstavu nemá, no bol by rád, keby sa jeho nasledujúci zápas odohral v Kyjeve. "Nič nie je nemožné a my sa pokúsime to zariadiť, " podporuje jeho sen brat Vitalij, ktorý je v Kyjeve známy aj ako politik. "Chceme aby sa Ukrajina stala súčasťou Európy nielen geograficky, ale aj životným štandardom každej osoby, ktorá tu žije," dokončil predseda politickej strany UDAR (Ukrajinská Demokratická Aliancia za Reformu).

© WEBNOVINY