Main Content

Hlasy trénera a hráčov po vysokom víťazstve Slovenska nad Francúzskom

sobota, 17. december 2016 19:24 | Autor: TASR

Hlasy trénera a hráčov po vysokom víťazstve Slovenska nad Francúzskom
Hlasy trénera a hráčov po vysokom víťazstve Slovenska nad Francúzskom | zdroj: © TASR

Biel 17. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti obsadili na tohtoročnom Švajčiarskom pohári tretiu priečku. Rozhodol o tom sobotňajší duel, v ktorom rozstrieľali Francúzsko 6:1 a odčinili piatkový debakel 1:7 s Bielorusmi.

hlas po zápase:

Zdeno Cíger, tréner SR: "Od prvej sekundy bolo vidno, že mužstvo išlo spoločne za víťazstvom. Bola tam kolektívna zodpovednosť aj tímová práca. Počas dňa si chalani situáciu uvedomili a zápas chceli vyhrať. Na turnaji sme si vyskúšali stresové situácie, aj preto máme z týchto dvoch dní lepší pocit. Som mužstvu vďačný za to, že sa dalo dohromady a zvládlo to."

Juraj Mikúš, útočník SR: "Po návrate do reprezentácie som sa cítil dobre. Je fajn, že druhý zápas sme zvládli a vyhrali ho. Je to aspoň malá náplasť za všetky nezdary, ktoré nás tento týždeň postihli. Som spokojný, že som sa zúčastnil na turnaji a strelil gól."

Denis Godla, brankár SR: "Pocity sú super, výhra ma teší. Od začiatku sme hrali kolektívne a vydržali celých šesťdesiat minút. Víťazstvo sme si zaslúžili. Vedeli sme, že oproti včerajšku sme museli všetko zlepšiť, a to sa nám podarilo."

Matej Češík, autor premiérového reprezentačného gólu: "Najväčší rozdiel medzi prvým a druhým zápasom bol v prístupe. Zapracovali sme na systémových veciach a dodržali sme ich. Na začiatku nám napadali góly, upokojili sme sa a hralo sa nám lepšie."

Michal Hlinka, útočník SR: "Zápas sme dobre začali aj skončili. Stretnutia proti ligistom aj Bielorusom sme nezvládli. Škoda, že sme v nich nepredviedli dnešný výkon, dopadlo by to možno inak."