Main Content

Kokosy na snehu II? Na olympiádu sa chcú dostať bobistky z Nigérie

nedeľa, 11. december 2016 13:21 | Autor: Squashmaster

Kokosy na snehu II? Na olympiádu sa chcú dostať bobistky z Nigérie
Kokosy na snehu II? Na olympiádu sa chcú dostať bobistky z Nigérie | zdroj: © TASR

Nigérijské ženské trio to myslí s účasťou na OH 2018 v Pchongjangu naozaj vážne. Nejde o žiaden nový hollywoodsky trhák, hoci ak sa im to podarí, známy fim „Kokosy na snehu“ budú mať zrejme svoje pokračovanie.

Seun Adigunová, Ngozi Onwumereová a Akuoma Omeogová. To je menoslov troch žien, ktoré sa chcú pokúsiť o husársky kúsok – ako reprezentantky africkej krajiny absolvovať olympíjske preteky v boboch na ZOH 2018 v Južnej Kórei. Vedúcou osobnosťou sympatického tria je Adigunová, ktorá je trojnásobnou národnou šampiónkou v behu na 100 metrov cez prekážky.

"Spolu môžeme dokázať, že s vierou, troškou pomoci a vytrvalosťou nie je nič nemožné," povedali spoločne pre nemecký denník Die Welt.

Názov ich spoločného projektu a sna zároveň je Cool Runnings II. Môže ho pomôcť uskutočniť každý jeden z nás prostredníctvom ich stránky venovej verejnej zbierke peňazí (GoFundMe) na ich podporu. Odhaduje sa, že celé ich dobrodružstvo bude stáť asi 140 000 eur. Prvým krokom na ceste k olympijskému snu bol predaj ich auta, keďže nutne potrebujú peniaze.

Ak by sa dievčatám podarilo prebojovať do Južnej Kórei, išlo by o vôbec prvú účasť Nigérie na ZOH v histórii. Ich hlavným cieľom je však popularizácia zimných športov a špeciálne bobov na africkom kontinente.

Sympatické trio dúfa, že sa nielenže na olympiádu dostane, ale aj ich výsledok bude lepší než ten, ktorý dosiahli ich exotickí predchodcovia z Jamajky Dudley Stokes, Devon Harris, Michael White and Chris Stokes. Tí v roku 1988 na OH v Calgary preteky ani nedokončili, no slávni sa stali najmä vďaka filmu, ktorý o nich natočili v roku 1993.