Main Content

Antonio Conte chce priviesť späť strateného syna Chelsea

streda, 6. apríl 2016 12:37 | Autor: Timotej Gašper

Antonio Conte chce priviesť späť strateného syna Chelsea
Antonio Conte chce priviesť späť strateného syna Chelsea | zdroj: © TASR

V pondelok sa dlho očakávané stalo skutočnosťou. Taliansky tréner Antonio Conte sa po sezóne ujme londýnskeho klubu a počas leta by rád káder Chelsea čiastočne prestaval podľa svojich predstáv. Medzi prvými chce vraj kúpiť hviezdneho útočníka, ktorý už v klube pôsobil.

Na Stamford Bridge príde v júli ďalší tréner. Dynamický kouč Antonio Conte sa po EURE 2016 vo Francúzsku vzdá trénovania národného tímu Talianska a bude sa snažiť vrátiť Chelsea stratený lesk.

Pod Mourinhom Chelsea tápala na chvoste tabuľky, no po príchode dočasného trénera Hiddinka sa výkony „modrých“ výrazne zlepšili. Po neúplnom 32. kole patrí The Blues desiata priečka. Klub zo Stamford Bridge síce stúpa nahor, no na priečky zabezpečujúce postup do pohárovej Európy  pozerá stále s 9 bodovým odstupom.

Do novej sezóny chce Conte vstúpiť dobre a bojovať na všetkých frontoch. Pomôcť by mu k tomu mal návrat belgického bombardéra z Evertonu. Romelu Lukaku hrá v drese „Karameliek“ doslova futbalovú hitparádu. V 38 zápasoch strelil už 25 gólov a pridal k tomu 6 asistencií.

Belgičan verejne priznal, že Chelsea nič necíti, nič jej nedlží a necíti sa vinný, keď oslavuje gól do ich siete. Prakticky k tomu pristupuje, ako keby za ňu nikdy nehral. Otázne je preto to, či ho vôbec ďalšie pôsobenie v klube Abramoviča láka.

Chelsea to s útočníkmi nemá v tejto sezóne ľahké. Trápi ich marodka, o čom by vedeli rozprávať najmä Falcao a Pato. Diego Costa sa dostáva po odchode Mourinha opäť do formy, no zároveň je terčom rôzných prestupových špekulácii (píšeme o nich tu). Lukaku je hráč, ktorý by mohol priniesť do klubu zdravú konkurenciu a kvalitu.

Všeobecne sa očakáva, že Conte plánuje dať Diegovi Costovi minimále šancu v prípravných zápasoch, kým sa rozhodne o tom, či ho Chelsea predá, alebo doňho vloží ďalšiu dôveru. Taliansky tréner, ak bude všetko klapať, vidí podľa britských zdrojov práve v Lukakuovi ideálneho parťáka pre problémového Brazílčana so španielskym občianstvom.

Háčik je už len v tom, že Everton bude chceť za Lukakua minimálne 60 miliónov eur.