Main Content

Neistá budúcnosť Costu v Chelsea. Zaujíma sa oňho viacero klubov

streda, 6. apríl 2016 08:58 | Autor: Jakub Vaverka

Neistá budúcnosť Costu v Chelsea. Zaujíma sa oňho viacero klubov
Neistá budúcnosť Costu v Chelsea. Zaujíma sa oňho viacero klubov | zdroj: © TASR

Problémový útočník Chelsea Diego Costa čoskoro zakončí veľmi náročný ročník. Hráč sa dokázal výraznejšie presadiť až po decembrovom odchode Josého Mourinha, nedarilo sa však celému tímu, k čomu sa pridali jeho tradičné disciplinárne prehrešky. Je budúcnosť Diega Costu v Chelsea?

Rodák z Brazílie, ktorý reprezentuje Španielsko, má v prebiehajúcom ročníku na svojom konte 37 odohratých zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal 15-krát a na desať presných zásahov prihral. K tomu prirátajme deväť žltých kariet a jednu červenú. Pravdou je, že číslo 19 je jedným z najlepších futbalistov The Blues v aktuálnej pokazenej sezóne.

27- ročný zakončovateľ má na Stamford Bridge kontrakt do leta 2019, no už teraz sa vo veľkom špekuluje o jeho budúcnosti. Hráčov agent Jorge Mendes mal svojho klienta ponúknuť francúzskemu šampiónovi Parížu Saint- Germain, proti ktorému Costa skóroval v odvete osemfinále Ligy majstrov. Diego by v Parku Princov mohol dostať priestor, pretože francúzsku metropolu po sezóne opustí uznávaný Zlatan Ibrahimovič. Práve odchod do Ligue 1 je jednou z najreálnejších možností španielskeho kanoniera.

Španielske médiá na čele s portálom Fichajes.net taktiež informovali o veľkom interese hráčovho ex- klubu Atlética Madrid, ktoré vraj malo ponúkať 45 miliónov eur, no táto stopa aktuálne nie je taká horúca ako by sa mohlo zdať.  

V pondelok bolo oficiálne potvrdené, že The Blues od novej sezóny povedie taliansky kormidelník Antonio Conte, pričom je momentálne nejasné, či bude s problémovým hráčom, kouč, ktorý vyznáva tvrdú disciplínu, počítať. Britská tlač okamžite informovala, že Conte sa Costu zbaví.
 
Navyše sa objavili správy o interese z Číny, kde majú za Diega kluby tamojšej Superligy ponúkať astronomických 90 miliónov eur. Okolo Costu bude v lete poriadne horúco a ani zďaleka nie je jeho budúcnosť jednoznačná.