Main Content

Hádzaná: Slovenky odohrajú v marci prípravné zápasy v Holandsku

pondelok, 23. február 2015 15:05 | Autor: TASR

Bratislava 23. februára (TASR) - Slovenské reprezentantky v hádzanej sa v príprave na júnovú baráž MS 2015 predstavia na budúci mesiac v prípravných dueloch v Holandsku. S domácim národným tímom odohrajú v piatok 20. marca o 20.00 h a v sobotu 21. marca o 16.00 h v Arnheme dva oficiálne zápasy, informoval Slovenský zväz hádzanej. Deň predtým sa iba tímy stretnú aj v neoficiálnom súboji.

Slovenky budú v júni bojovať o účasť na tohtoročnom svetovom šampionáte v Dánsku v baráži so strieborným tímom z ME 2014 Španielskom. Zverenky trénera Dušana Poloza nastúpia najskôr 6./7. júna na palubovke súpera, domáca odveta sa bude hrať 13. alebo 14. júna. S Holandskom sa slovenské hádzanárky stretli aj vlani v decembri na ME, kde im v nadstavbovej skupine v Záhrebe podľahli jednoznačne 20:30. Slovenky napokon obsadili na európskom šampionáte 12. miesto, Holanďanky skončili siedme.

Podľa kouča "oranjes" Henka Groenera sú zápasy so Slovenskom v príprave logickou voľbou, keďže súperom jeho tímu v baráži MS 2015 bude Česko s podobným herným štýlom.

nominácia hádzanárok SR na duely s Holandskom:

Brankárky: Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (Slávia Partizánske)

Pivotky: Eva Minarčíková (Sokol Poruba), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce)

Krídla: Lucia Súkenníková (Baník Most), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (Slovan Duslo Šaľa), Natália Szökeová (Slávia Partizánske)

Spojky: Katarína Dubajová (Olimpia-Beskid Nowy Sacz), Martina Školková (Cercle Dijon), Monika Rajnohová (Slavia Praha), Klaudia Michnová (Slávia Partizánske), Simona Szarková (Baník Most), Silvia Szücs (SVG Celle), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce)