Main Content

F1: Caterham bude štartovať na záverečnej Veľkej cene v Abú Zabí

piatok, 14. november 2014 19:05 | Autor: TASR

Londýn 14. novembra (TASR) - Insolventný tím formuly 1 Caterham bude štartovať na záverečných pretekoch tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta na Veľkej cene SAE v Abú Zabí po tom, ako úspešne zorganizoval verejnú zbierku. Caterham chýbal na posledných dvoch veľkých cenách v USA a v Brazílii. Informáciu priniesla agentúra AP.

Správca konkurznej podstaty Finbarr O'Connell v piatok uviedol, že tím vyzbieral dostatok prostriedkov na to, aby v SAE mohol štartovať. Priebežne sa podarilo získať 1,87 milióna libier, cieľová suma je 2,35 milióna. "Fanúšikovia dokázali za jeden týždeň nemožné. Vieme, že najlepšou cestou ako prilákať potencionálnych kupcov je pretekať a udržať tím pri živote," povedal O'Connell a pokračoval: "V uplynulých dňoch prejavili záujem traja potenciálni kupci. Sú to ľudia, ktorí majú kontakty v F1 a ich záujem je seriózny. Patria do skupiny ľudí, o ktorých, ak stajňu kúpia, si poviete, že tento krok dáva zmysel."

Ešte nie je isté, kto v tíme Caterham na pretekoch v Abú Zabí nastúpi na trať, je však isté, že to nebude Švéd Marcus Ericsson, ktorý v stredu rozviazal kontrakt a od budúcej sezóny bude pretekať za konkurenčný Sauber.