Main Content

F1: Veľkú cenu Japonska po prestávke reštartovali, jazdí sa za safety carom (2)

nedeľa, 5. október 2014 09:05 | Autor: TASR

Suzuka 5. októbra (TASR) - Nedeľňajšiu Veľkú cenu Japonska, 15. podujatie tohtoročného seriálu MS formuly 1, museli organizátori po dvoch kolách prerušiť pre silný dážď. Po približne 15-minútovej prestávke preteky na okruhu v Suzuke opäť pokračovali, pričom sa jazdilo za bezpečnostným vozidlom.

Preteky sa pre intenzívny dážď začali za safety carom. Na vozovke bolo veľké množstvo vody a predpoveď hlásiaca blížiaci sa tajfún Phanfone neznela veľmi priaznivo. "Vôbec nič nevidím," zahlásil do vysielačky pilot Mercedesu Lewis Hamilton, ktorý krúžil za bezpečnostným vozidlom ako druhý za víťazom kvalifikácie a tímovým kolegom Nicom Rosbergom.

V 2. kole zaviali na trati červené vlajky, preteky prerušili a monoposty zamierili do boxovej uličky. Piloti dokonca vystúpili zo svojich kokpitov. Keďže dážď mierne ustál, po štvrťhodine preteky pokračovali, opäť za safety carom. Krátko po reštarte skončil mimo trate Fernando Alonso a jazdec Ferrari musel z VC odstúpiť.

Ak by museli preteky v Japonsku predčasne ukončiť skôr, než by bolo odjazdených 75 percent, prideľovali by sa jazdcom polovičné body.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná po reštartovaní pretekov.