Main Content

NBA: Hráčmi týždňa Dwight Howard a LaMarcus Aldridge

pondelok, 24. január 2011 22:00 | Autor: TASR

NBA: Hráčmi týždňa Dwight Howard a LaMarcus Aldridge
NBA: Hráčmi týždňa Dwight Howard a LaMarcus Aldridge | zdroj: SITA

Najlepšími hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej basketbalovej NBA sa stali Dwight Howard z tímu Orlando Magic vo Východnej a LaMarcus Aldridge z Portlandu Trail Blazers v Západnej konferencii súťaže.

Dvadsaťpäťročný pivot Howard priviedol Orlando v uplynulom týždni k bilancii 3 víťazstvá a 1 prehra vďaka svojmu priemeru 26,0 bodu, 13,3 doskoku a 1,3 bloku na zápas. V troch stretnutiach zaznamenal aspoň 20 bodov a 10 doskokov, čo sa mu podarilo už celkom v 23 stretnutiach sezóny. V piatok proti Torontu mu stačilo na 31 bodov a 19 doskokov odohrať len tri štvrtiny duelu, pričom len v treťom dejstve nastrieľal 17 bodov a doskočil 7 lôpt.

Aldridge ťahá s Portlandom v tejto sezóne pre tím rekordnú šnúru piatich víťazstiev, štyri z nich sa zrodili v uplynulom týždni. Dvadsaťpäťročný podkošový hráč v nich zaznamenal priemerne 28,3 bodu, 10,3 doskoku a 2,3 asistencie na zápas. V pondelok 17. januára proti Minnesote si pripísal kariérny rekord 37 bodov. Aldridge sa stal prvým hráčom Trail Blazers, ktorému sa podarilo v piatich stretnutiach po sebe zaznamenať minimálne 25 bodov a doskočiť aspoň 10 lôpt.

© WEBNOVINY