Main Content

Charfreitag vytvoril v Lubbocku svetový výkon roka

sobota, 15. január 2011 11:30 | Autor: TASR

Kladivársky majster Európy Libor Charfreitag vyhral v piatok súťaž v hode bremenom na halovom atletickom mítingu Texas Tech Invitational v americkom Lubbocku.

Tridsaťtriročný Trnavčan dosiahol hneď v prvej sérii 23,45 m, čo mu stačilo na pohodlné víťazstvo pred svojím tréningovým partnerom Jeromom Bortoluzzim z Francúzska (21,22 m). Charfreitagov víťazný výkon je zároveň najlepší v tomto roku na svete.

Pre najlepšieho slovenského atléta bol štart v Lubbocku spestrením tradičnej prípravy v americkom Dallase. Počas pobytu v USA plánuje Libor Charfreitag ešte ďalšie tri halové štarty v hode bremenom, najbližšie by sa mal predstaviť 22. januára v meste Norman v americkom štáte Oklahoma na mítingu J. D. Martin Invitational.

Hod bremenom, ktoré váži približne 15,75 kg, je v zámorí tradičnou halovou doplnkovou disciplínou kladivárov. Slovenský reprezentant je v nej držiteľom najlepšieho európskeho výkonu histórie 25,68 m z roku 2005, najlepší svetový halový výkon patrí Američanovi Lancovi Dealovi - 25,86 m.

Výsledky - Texas Tech Invitational:

Muži - hod bremenom: 1. Libor Charfreitag (SR) 23,45 m, 2. Jerome Bortoluzzi (Fr.) 21,22, 3. Brandon Mansfield (USA) 17,47.

© WEBNOVINY