Main Content

Blanco asi dostane 2-ročný dištanc a príde o bronz z ME

nedeľa, 9. január 2011 12:30 | Autor: TASR

Španielske médiá informovali, že José Luís Blanco dostane od Španielskej atletickej federácie (RFEA) dvojročný zákaz činnosti za pozitívny antidopingový test a príde aj o bronzovú medailu v behu na 3000 m prekážok z minuloročných majstrovstiev Európy v Barcelone.

Tridsaťpäťročný stípliar mal pozitívny dopingový test na národnom šampionáte 17. a 18. júla 2010 na erytropoietín (EPO). RFEA zatiaľ nepotvrdila správy médií, ale v prípade, že Blanco dostane dištanc, príde nielen o bronz z ME, ale aj o zlato zo španielskeho šampionátu, anulujú mu 10. priečku na Kontinentálnom pohári družstiev v Splite a 12. na mítingu Diamantovej ligy IAAF vo švajčiarskom Zürichu. Bronz z ME by mal potom dodatočne získať Ion Luchianov z Moldavska.

José Luís Blanco, ktorého meno sa spája aj s veľkým dopingovým prípadom "Operácia chrt", odmietol akékoľvek konanie v rozpore s pravidlami a požiadal, aby sa dodržiavala prezumpcia neviny. Atlét je pripravený bojovať za očistenie svojho mena aj na súde a zdôraznil, že medzi obvinenými v kauze "Operácia chrt" a ním nie je nijaké spojenie.

© WEBNOVINY