Main Content

HOKEJBAL: Extraliga: Nováčikovia v zostave kola!

streda, 26. marec 2014 18:39 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Extraliga: Nováčikovia v zostave kola!
HOKEJBAL: Extraliga: Nováčikovia v zostave kola! | zdroj: Adrián Danaj

V sobotu pokračovala 18.kolom naša najvyššia hokejbalová súťaž. Znova sme videli v akcii strelcov a ich pekné góly, naopak aj obrancov a brankárov, ktorí toho za seba veľa nepustili.

ZOSTAVA 18.kola:

Bratina (DT Považská Bystrica)
Pastorek (Vrútky)  Čapka (Jokerit)
Martinusík (Skalica)   Cajchan (Nitra)     Holeš (Ružinov)

Brankár – Bratina – Reprezentačný brankár a opora Považanov znova ukázala, že je hlavnou postavou, ktorá môže potiahnuť DT do play-off. Neporazený Svidník na jar totálne vymazal a v ďalšom 6-bodovom zápase nepustil za svoj chrbát ani jednu strelu. Protef tak šplhá do vyraďovacích bojov poctivou defenzívou.                        

Obranca –Pastorek  – Kométa má za sebou náročné zápasy na ihriskách súperov. Hoci sa obrana Vrútok až päť krát musela červenať Pastorek ako jeden zo skúsenejších potiahol svoj tím smerom dopredu a dvoma vydarenými ranami vrátil a držal Kométu v zápase. Robustný bek tak potvrdil svoju tvrdú strelu.       

Obranca – Čapka – Obranca Jokeritu je ako prvý hráč v zostave kola dvakrát po sebe. Jednoducho je vo výbornej forme a plní si nielen svoje defenzívne úlohy, ale momentálne je platný aj v útoku. Svoje chute potvrdil aj proti Vrútkam a hneď v úvode prestrelil skúseného Jurošeka. Aj vďaka jeho práci je rozdiel medzi sobotnými súpermi už iba 5 bodov.    

Útočník – Martinusík – Reprezentačný útočník znova potvrdil svoju extra triedu a obe svoje šance s prehľadom premenil. Ťahúňa Skaličanov bolo na ihrisku cítiť a početná kulisa mu musela tlieskať. Martinčania ho nechali dvakrát samého pred bránou a skalická motorová myš to dokonale potrestala. Najmä vďaka Martinusíkovi je Skalica už iba bod za Martinom.  

Útočník – Cajchan – Center majstra, rovnako ako celá Nitra sa v Bratislave prebrala až v druhej tretine a dokonale otočila skóre. Cajchana bola cítiť vpredu, rovnako si plnil aj svoje defenzívne. Dvoma gólmi pochoval nádeje domácich. Poistil víťazstvo majstra, ktorý pomaly šplhá na vrchol tabuľky.       

Útočník – Holeš – Nenápadný útočník Ružinova začína ráznejšie prehovárať do extraligy. Hoci sa očakávalo jednoznačné víťazstvo ŠHBK proti poslednému Pohroniu, 6 bodov je naozaj výborná vizitka. Celý Ružinov na čele s Holešom sa bavil hokejbalom a práve šikovný pravák prispel hetrikom a rovnakým počtom obslúžil aj svojich spoluhráčov.