Main Content

El Clásico opäť kvalitou nesklamalo, a preto je rozhodca nepodstatný

pondelok, 24. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

El Clásico opäť kvalitou nesklamalo, a preto je rozhodca nepodstatný
El Clásico opäť kvalitou nesklamalo, a preto je rozhodca nepodstatný | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Popri famóznej Nasti Kuzminovej, ktorá vyhrala posledné dva preteky Svetového pohára v tejto sezóne, k čomu jej gratuloval aj nórsky kráľ Harald V. (na fotke), sme v závere týždňa videli aj iné skvelé predstavenie. A El Clásico svojím priebehom do značnej miery pripomínalo Nastin záver tejto sezóny. Kto videl oboje, a pravý športový fanúšik určite videl, tak musí súhlasiť. Ani v jednom momente ste si totiž nemohli byť istí ako to dopadne. Nasťa a španielski giganti pripravili pútavé predstavenie so šťastným koncom, pretože ako to už v rozprávkach býva, športové nevynímajúc, vyhralo dobro, v tomto prípade krása športu.

Ale kým Nasťa už má po sezóne, v ktorej opäť zobrala zlato zo Soči, tak Real Madrid a FC Barcelona ešte nevyhrali nič, čím by sa mohli pred svetom pochváliť. Hlavne pre Barcelonu bolo toto El Clásico životne dôležité, pretože prehra v ňom by ho definitívne vykopla z boja o ligový titul. V Španielsku sa totiž body strácajú ťažko a aj súčasná jednobodová strata môže byť veľa, nieto prípadných sedem, čo hrozilo. Ale pre futbal je iba dobre, že to takto dopadlo.

Naháňačka totiž pokračuje a všetko začína nahrávať tomu, že sa rozhodne až v poslednom kole celej ligy, v ktorom Barcelona privíta Atletico Madrid. A hoci moc nečakám, že to bude priamy zápas o titul, tak môže mať veľký význam, aj keď nemusí. Veľa totiž bude záležať od toho, ako Real Madrid rozchodí túto prehru. Najbližší zápas v Seville s FC, ktorá má najlepšiu formu z celej ligy, a potom ďalší na ihrisku súpera v San Sebastiane, budú pre Biely balet zrejme kľúčové. Ak ich zvládnu, budú držať majstrovskú trofej minimálne z polovice, pretože v ostatných zápasoch si moc neviem predstaviť, že by mali zaváhať. Program Barcelony je podobný, len v jej prípade by som sa skôr obával „ľahkých“ zápasov. Najhoršie na tom so žrebom je Atletico, ale pozícia v závetrí im sedí, veď opäť sú „náhodou“ na čele.

A na záver by som sa ešte rád vrátil k samotnému zápasu. Hovoriť o tom, aký bol kvalitný, by bolo iba nosením dreva do lesa. Najdôležitejšie je to, že ľudí bavil a o to predovšetkým ide. Preto je úplne zbytočné sa zaoberať výkonom rozhodcu Alberta Undiana Mallenca, hoci práve z tohto súdka som zachytil po zápase asi najviac. Radšej si treba zachovať spomienky na pekný zápas a rozoberať ten, ako ukazovať na bezvýznamné veci. Vyhral totiž futbal a vtedy je rozhodca vždy nepodstatný.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na víťazstvá Nasti a futbalu?