Main Content

Futbal: Tréner AS Rím Garcia už nevidí reálnu šancu dobehnúť Juventus

pondelok, 10. marec 2014 13:05 | Autor: TASR

Rím 10. marca (TASR) - Juventus Turín už má obhajobu titulu v talianskej Serii A prakticky vo vrecku. Pripustil to kouč futbalistov AS Rím Rudi Garcia, ktorého zverenci po nedeľňajšej prehre na ihrisku SSC Neapol 0:1 strácajú na lídra priepastných štrnásť bodov s jedným zápasom k dobru.

"Matematicky ešte nie sme mimo hry, ale v podstate už áno. Rozdiel je už veľmi výrazný," povedal Garcia pre klubový web. "Prehra v Neapole nie je až taký problém. Horšie je, že nám chýbala efektivita pred bránkou. A aj trocha šťastia. Rozhodne potrebujeme získať späť náš 'zabijácky inštinkt'".

Aktuálne tretí Neapol stiahol vďaka triumfu stratu na AS na tri body, "vlci" ale majú o zápas menej. K triumfu zverencov Rafaela Beniteza pomohol skvelým výkonom brankár Pepe Reina. V drese domácich odohral slovenský stredopoliar Marek Hamšík 73. minút, o triumfe Neapola rozhodol v 81. minúte Jose Callejon.

Rimania zaznamenali v uplynulých troch dueloch jediný gól a aj preto sa tréner AS nevie dočkať návratu kanoniera Francesca Tottiho do zostavy. Tridsaťsedemročná ikona klubu by sa mala na trávniku objaviť už v nasledujúcom domácom dueli s Udinese 17. marca.