Main Content

BOX: Kovács vo februári o titul európskeho šampióna WBO

piatok, 10. december 2010 18:30 | Autor: TASR

Slovenský pästiar Tomáš Kovács sa pripravuje na februárový súboj o titul európskeho šampióna v poloťažkej váhovej kategórii verzie World Boxing Organization (WBO).

"Vo štvrtok som rokoval s Félixom Ráczom, prezidentom promotérskej spoločnosti Félix Promotion a dohodli sme sa na februárovom termíne. Slovenský boxer v tejto organizácii ešte nebojoval, bude to teda premiéra. Meno súpera ešte nepoznám, o nejaké dva - tri týždne budem vedieť viac," povedal 33-ročný pästiar s prezývkou "KID" pre agentúru SITA a dodal, že hoci miesto duelu ešte nie je známe, malo by sa boxovať na Slovensku.

"S prípravou som už začal, prvé dva týždne mám už za sebou. Budem mať lepšiu formu ako kedykoľvek predtým. Spravím všetko preto, aby som vyhral. Mám jedného z najlepších trénerov na okolí, dovolím si povedať, že aj v Európe. Sme veľmi dobrý tím, maximálne mu dôverujem," uviedol Kovács, ktorý naposledy bojoval v novembri, keď v maďarskej Orosháze zdolal krajana Slavomíra Selického. Rodák z Galanty uspel vo všetkých svojich doterajších 18 dueloch, z toho 13-krát pred časovým limitom. Kovács sa môže pochváliť profesionálnym majstrovským titulom výkonnostne slabšej organizácie World Boxing Foundation, ktorý získal vlani v decembri, keď si v Galante poradil s Keňanom Samsonom Onyangom.
© WEBNOVINY